Με το Ταξίδι στην Ιταλία ολοκληρώνεται το Θερινό Ριάλτο – Τετάρτη 31 ΙουλίουΤαξίδι στην Ιταλία

Ένα ευχάριστο ταξίδι στις γεύσεις και τον πολιτισμό!

Το αφιέρωμα του Θεάτρου Ριάλτο στο «γαστρονομικό» σινεμά ολοκληρώνεται με την ταινία Ταξίδι στην Ιταλίατην Τετάρτη 31 Ιουλίου.Το ευχάριστο και αστείο Ταξίδι στην Ιταλία, είναι ένας διάλογος με θέα που κόβει την ανάσα. Ακολουθείτους φίλους και συνοδοιπόρους Steve Coogan και Rob Brydon σε ένα γαστρονομικό γύρο της Ιταλίας, από το Πιεμόντε και τη Ρώμη μέχρι τη Σικελία, το Αμάλφι και το Κάπρι.

Οι δύο φίλοι αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν για λογαριασμό της εφημερίδας The Observer, την κριτική τους για ορισμένα εστιατόρια στην Ιταλία. Στο ταξίδι συζητούν για τη ζωή, την αγάπη, την εργασία και τη ξενιτιά. Μια γαστρονομική εξερεύνηση, αλλά κι ένα πολιτιστικό ταξίδι, αφού ακολουθούν τα βήματα σημαντικών ταινιώνκαι των Άγγλων ρομαντικών ποιητών Byron και Shelley.

Οι Βρετανοί ηθοποιοί κρατούν τα βασικά χαρακτηριστικά και τη χημεία που ούτως ή άλλως έχουν, σε μια δραματοποίηση της σχέσης τους, τονίζοντας την αρσενική ανταγωνιστικότητα μαζί με έναν αυτοματισμό αλληλοκατανόησης και φιλίας ετών, που ενισχύεται από το κοινό επάγγελμα και την παράλληλη πορεία τους.

Το σκηνικό της ταινίας είναι απίστευτα όμορφο και τα πλάνα από τις λιχουδιές ανοίγουν την όρεξη. Σε κάποιες στάσεις της διαδρομής ο διάλογος ξεπεζεύει από την τυπικότητα για να γίνει έμμεσα ψυχαναλυτικός, ωστόσο η ταινία παραμένει ένα σχετικά ανώδυνο, πνευματώδες οδοιπορικό δύο ταλαντούχων αιώνιων εφήβων, σε μερικά από τα μαγευτικότερα μέρη στον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Michael Winterbottom

Ερμηνεία: Steve Coogan, Rob Brydon, Rosie Fellner, Claire Keelan, Marta Barrio, Timothy Leach, Ronni Ancona 

Στα Aγγλικά με Ελληνικούς υπότιτλους

Τις προβολές συνοδεύει με ποτά και εδέσματα το Σουσού@Ριάλτο και το Μαντάμ

Με την στήριξη: ΣΕΚ, Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ

Tαξίδι στην Ιταλία  (2014| 108’) @Τετάρτη 31 Ιουλίου, ώρα 21:00

@ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Θέατρο Ριάλτο)

Πληροφορίες/Κρατήσεις:77777745- Εισιτήρια:€8, Eticket:www.rialto.com.cy