Με το “εμείς” δυναμώνουμε


Το Κέντρο Κλήσεων 1420 της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, είναι μια υπηρεσία που κλήθηκε να λειτουργήσει στο πέραν του 100% των δυνατοτήτων της από την πρώτη στιγμή που η πανδημία έγινε μέρος της ζωής μας.

Σε μία από καρδιάς συνέντευξη, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, κ. Ριάνα Κωνσταντίνου, μας περιγράφει τις πολύ έντονες στιγμές που έζησε η ίδια και η ομάδα της όλη αυτή την περίοδο, εξυπηρετώντας μέχρι σήμερα 4500 κλήσεις συμπολιτών μας. Όπως αναφέρει η ίδια στο πιο κάτω βίντεο: «Στην αρχή ήταν ένας αγώνας, ένας πόλεμος… να στέλνεις τους στρατιώτες σου σε μια μάχη που δεν ξέρεις αν θα επιστρέψουν πίσω. Κανένας σε καμία χώρα δεν μπορούσε να προετοιμαστεί γι’ αυτό.  Nα είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις εκατοντάδες κλήσεις μέσα σε λίγα 24ωρά και να εργάζεσαι διπλές και τριπλές βάρδιες».

Συνεχίζοντας την περιγραφή της, η κ. Κωνσταντίνου, αναφέρει: «Νιώθαμε ότι ήμασταν μέσα στη θάλασσα μόνοι μας αβοήθητοι, στην απόγνωση, χρειαζόμασταν από παντού βοήθεια» και ξαφνικά ήρθε η στήριξη από το δίκτυο #SupportCy που όπως λέει η κ. Κωνσταντίνου, έδειξε ότι «δεν είμαστε μόνοι, είμαστε μαζί» ότι «με το εμείς δυναμώνουμε».

Η στήριξη που δέχτηκε η υπηρεσία ήταν πολυεπίπεδη, βασισμένη στον πυλώνα δημιουργίας του #SupportCy, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό REACTION, με στόχο να συμβάλει στο έργο της Πολιτείας στηρίζοντας υπουργεία, φορείς και αρχές στη μάχη ενάντια στον COVID-19.

Μαζί με επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανωμένα σύνολα, το δίκτυο #SupportCy δημιούργησε μια δομημένη συνεργασία σε μια προσπάθεια υποστήριξης της κυπριακής κοινωνίας και των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή… και αυτό παρέθεσε τόσο παραστατικά στο βίντεο που ακολουθεί η κ. Κωνσταντίνου.