Με τη ματιά της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Σαμαράκη FlashArt@Rialto στην παρουσία θεατών και σε livestreaming μετάδοση την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου


Η παράσταση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του πρόγραμματος FlashArt του Θεάτρου Ριάλτο, επανέρχεται μετά την αναβολή της τον περασμένο Νιόβρη λόγω πανδημίας. Είναι εμπνευσμένη από τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη και της Μελίνας Μερκούρη. Μέσω της γραφής του Αντώνη Σαμαράκη και της έντονης πολιτιστικής δράσης της Μελίνας Μερκούρη, αναδεικνύεται η σημαντικότητα των δύο μεγάλων αυτών προσωπικοτήτων.

Η παράσταση με ένα συνδυασμό μουσικής και αφήγησης και την προβολή οπτικού υλικού παρουσιάζει τη διαφορετική και καθαρή φωνή των δύο προσωπικοτήτων και τονίζει την διαμαρτυρία, την κριτική και την διαφορετικότητα του έργου τους, σε σχέση με τις υπάρχουσες φωνές της εποχής.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου σπούδασε στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου αποφοίτησε το 2011 με βαθμό άριστα. Το 2014 παρουσίασε το πτυχιακό του Ρεσιτάλ αποσπώντας πολύ καλές κριτικές λαμβάνοντας, παμψηφεί, βαθμολογία άριστα. Από το 2016 είναι εξωτερικός συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ως καθηγητής πιάνου στα μουσικά σχολεία. Είναι ιδρυτής και μαέστρος του αντρικού φωνητικού συνόλου «Ίλαντρον». Ως πιανίστας συμμετείχε σε συναυλίες με διάφορους επωνύμους καλλιτέχνες όπως οι Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Μακεδόνα, Γιώτα Νέγκα, Παντελής Θαλασσινός κ.α.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Μιχάλης Γρηγορίου: μαέστρος, πιάνο

Πέτρος Μαντράλης: αφήγηση

Νικόλας Χασιώτης: δημιουργία και προβολή οπτικοακουστικού υλικού

Σπύρος Χαραλάμπους: κιθάρα, φωνή

Γιώργος Παπασολομώντος: μπουζούκι

Παναγιώτης Στυλιανίδης: κρουστά

Βύρων Αθηνοδώρου: μπάσο

Χριστίνα Πισσουρίου: ακορντεόν

Άντρια Σουρουλλά: φωνή

Γιώργος Καζαμίας: φωνή

Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου                          

Υποστηρικτής Live Streaming: MUSICERA

Χορηγοί Επικοινωνίας: Η Καθημερινή, Love FM, ΡΙΚ, Κανάλι 6

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (Διάρκεια: 80’)

Εισιτήρια: € 7

Πληροφορίες / Εισιτήρια: boxoffice@rialto.com.cy, www.rialto.com.cy