ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 11:00

Η Χρύσω Λέφου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην οθόνη του ΣΙΓΜΑ, γεμάτη αγάπη, ιστορίες και… μυρωδιές από τα παιδικά μας χρόνια. Καθημερινά στις 11:00, τα «ΧΡΥΣΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» μας χαρίζουν μοναδικές συνταγές, ανθρώπινες στιγμές και υπέροχες γεύσεις.

Τη Δευτέρα 24/11 μαζί μας έχουμε την Ελένη Χριστοφορίδου, pastry chef, Ιδιοκτήτρια Christel’s designs η οποία θα μας φτιάξει ένα θεικό Surprise cake με γέμιση κρέμα τριαντάφυλλου. Η Χρύσω δείχνει τη συνταγή για πεντανίστιμο Μπριάμ. Το μπριάμ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και ανήκει στα λεγόμενα “λαδερά”. Παραδοσιακά, φτιάχνεται με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ντομάτες, πατάτες, κρεμμύδι και αρωματικά βότανα, ψημένα στο ταψί ή μαγειρεμένα στην κατσαρόλα. Το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη biryan και την περσική briyan, που σημαίνουν “ψητός” ή “μαγειρεμένος”. Μοιάζει με το γαλλικό ρατατούι, το τούρκικο τουρλού τουρλού, ενώ στην Κρήτη είναι γνωστό ως “σοφεγάδο” ή “συμπεθεριό”.

Την Τρίτη 25/11 στην παρέα μας έχουμε την Γιωργούλα Χριστοδούλου από το Εργαστήρι Παραδοσιακών Γεύσεων Σίμου! Η κ. Γιωργούλα θα μας ετοιμάσει μια παραδοσιασή Τσιριγκόπιτα. Οι τιτσιρίες ή τσιρίτζες ή τσιγαρίδες, όπως λέγονται στην Ελλάδα, προέρχονται από το χοιρινό λίπος. Καθώς το λίπος ζεσταίνεται αργά, τα μικρά κομματάκια κρέατος που μένουν αρχίζουν να τηγανίζονται ώσπου να γίνουν τραγανά, χρυσαφένια και γεμάτα άρωμα. Ήταν ο πιο αγαπημένος μεζές του χειμώνα. Ζεστός, λιπαρός όσο πρέπει, με ψωμί και κρασί στο πλάι. Η Χρύσω θα μας δείξει τη συνταγή για Τραγανές φλογέρες με χαλλούμι, φέτα και αναρή.

Την Τετάρτη 26/11 μαζί μας θα είναι η κυρία Στέλλα Πέτρου (διαχειρίστρια της σελίδας «Μαγειρεύω Εύκολα και Γρήγορα») για να μας φτιάξει ένα από τα αγαπημένα γλυκά της Κύπρου, τις Καρπασίτικες πίτες της σάτζης και Γαρίδες jumbo με κανταΐφι.

Την Πέμπτη 27/11 μαζί μας έχουμε την Μαρία Μιχαήλ Τσαρτσάλη.  Η κυρία Μαρία θα μας φτιάξει το φαγητό της Κυριακής ή των γιορτών: Βοδινό κοκκινιστό. Θα μας δείξει επίσης τη δική της συνταγή για Ελιωτή, ενώ η Χρύσω θα μας φτιάξει μια Ζεστή πατατοσαλάτα με καπνιστό τόνο TRATA με λεμόνι και ρίγανη.

Η εβδομάδα κλείνει με την κυρία  Ρεβέκκα Κοκκινόφτα, Διευθύντρια στο Γενικό Χημείο του κράτους/ Safe to Eat. Στο μενού της Παρασκευής 28/11 έχουμε Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπύρα και για επιδόρπιο λαχταριστό Καρυδάτο.

 

«Χρυσωμαγειρέματα»… πιο νόστιμα, πιο αληθινά και πιο δικά μας από ποτέ!