Με μεγάλη εορταστική συναυλία ολοκληρώνεται το 2023 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου Κατενθουσίασε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων


Μέσα σε εορταστικό κλίμα, άκρως χριστουγεννιάτικο, με τα παιδιά του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων (ΠΑΜΤ), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Πέτρου Στυλιανού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 στην Πανεπιστημιούπολη μεγάλη μουσική συναυλία. Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να αποχαιρετίσουν τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Πέτρο Στυλιανού, τους διδάσκοντες/ουσες και τα παιδιά που συμμετέχουν στο ΠΑΜΤ, ανέφερε ότι είμαστε όλοι και όλες υπερήφανοι για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το Πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι τα παιδιά τα οποία ακολουθούν τον κόσμο της μουσικής, αναπτύσσουν ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σημείωσε, θα συνεχίσει να στηρίζει το ΠΑΜΤ διότι είναι ξεχωριστό, προσδίδει κύρος στο Πανεπιστήμιο και προσφέρει στην κοινωνία. Τέλος, ευχήθηκε στους/τις παρευρισκόμενους/ες, καλές γιορτές και υγεία στον κάθε ένα και κάθε μία ξεχωριστά.

Στη συνέχεια, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, κ. Πέτρος Στυλιανού, τόνισε ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η πίστη, η εορτή των εορτών. Τα δυο μηνύματα, πρόσθεσε, σε συνδυασμό με το μήνυμα της ελπίδας, είναι αυτά που τα ίδια τα παιδιά εύχονται και δίνουν σε όλους εμάς. Με αυτό το γλαφυρό τρόπο τα μηνύματα μετουσιώνονται σε χρώματα μουσικά που μας συγκλονίζουν και πολλές φορές μας συγκινούν, πρόσθεσε. Πράγματι, συνέχισε, τα παιδιά που ασχολούνται με την τέχνη και τη μουσική, αναπτύσσουν μια διαφορετική νοοτροπία και παρότρυνε το κοινό να επενδύει στα παιδιά και να τα υποστηρίζει στον δρόμο της μουσικής. Το 2024, πρόσθεσε, μάς περιμένουν πάρα πολλές όμορφες στιγμές, καθώς έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασιών με μουσικές πανεπιστημιακές ακαδημίες από το εξωτερικό, όπου ήδη τα παιδιά συμμετέχουν  λαμβάνοντας μαθήματα υψηλού επιπέδου και εμφανίζονται μπροστά σε μεγάλο κοινό. Το 2024, συνέχισε, θα είναι μια χρονιά που θα ανοίξουμε τους ορίζοντές μας ακόμη περισσότερο, ώστε η καινοτόμος αυτή προσπάθεια στήριξης του ΠΑΜΤ από το Πανεπιστήμιο Κύπρου να γίνει ο σπόρος για να καλλιεργηθεί ένα κρατικό ίδρυμα παραγωγής μουσικής και μουσικού πολιτισμού.

Οι παρευρισκόμενοι/ες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε από τη σαγηνευτική “Βαρκαρόλλα” και τα “Παραμύθια του Χόφμαν” μέχρι τα κάλαντα. Κατενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν.