Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού!


Ο επίλογος για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού που έτρεξε το Σαββατοκυρίακο 13-14 Απριλίου μπορεί να γραφτεί με τρεις λέξεις: Ενθουσιασμός, επιτυχία, επιδόσεις!

Τον ενθουσιασμό τον μετρήσαμε στο χαμόγελο των χιλιάδων δρομέων που έτρεξαν στις εταιρικές διαδρομές κερδίζοντας, πέρα από τη χαρά της συμμετοχής και την ικανοποίηση της κοινωνικής συνεισφοράς.

Την επιτυχία την καταγράφουμε στην άρτια διεκπεραίωση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού στην οποία συνέβαλαν ασφαλώς οι διοργανωτές, αλλά και οι ακούραστοι εθελοντές!

Τις επιδόσεις καταγράφουν οι αριθμοί των συμμετοχών που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη διοργάνωση σε όλες τις διαδρομές με αποκορύφωμα την Μαραθώνια διαδρομή την οποία κάλυψαν πέραν των 800 δρομέων, γεγονός που δημιουργεί επίδοση όλων των εποχών και όλων των διοργανώσεων Μαραθωνίου στην Κύπρο!

Με τη σειρά τους οι δρομείς, Κύπριοι και ξένοι, σημείωσαν επιδόσεις και στο χρόνο τερματισμού τους αναδεικνύοντας περαιτέρω την αγωνιστική σημαντικότητα του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού.

Ο τελικός απολογισμός αναδεικνύει κερδισμένη και την ίδια τη χώρα μας, αφού πέρα από την προβολή της, εισπράττει και πολλαπλά οφέλη από την παρουσία χιλιάδων ξένων από 75 χώρες, ιδιαίτερα στο σημαντικό κεφάλαιο του τουρισμού μας. Γεγονός που επισήμανε και ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής.

Βέβαια, μαζί με τα χαμόγελα όσων συμμετείχαν προτάσσουμε και το πλατύ χαμόγελο της ΟΠΑΠ Κύπρου η οποία από το 2016 στηρίζει τον Μαραθώνιο Λεμεσού με δύναμη και συνέπεια. «Δεν είναι τυχαίο που τόσο χρόνια η εταιρία ΟΠΑΠ έχει ταυτιστεί όσο κανένας άλλος με τον Μαραθώνιο δρόμο, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα» τόνισε ο Εμπορικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου, Αλέξανδρος Ντάβος επισημαίνοντας ότι: «Πέρα από το ότι αποτελεί ίσως την κορυφαία διοργάνωση, η ιστορική προσέγγιση του Μαραθωνίου δρόμου ευνοεί την ανάδειξη δυνατών συμβολισμών που μας επιτρέπουν να νιώθουμε όμορφα για τη συμμετοχή μας».

Η ομάδα της ΟΠΑΠ Κύπρου πάντως, έδωσε δημιουργικά και αγωνιστικά  το παρόν της! Μαζί με τα στελέχη και μέλη του δημοφιλέστερου και μακροβιότερου προγράμματος του ΚΟΑ, που επίσης στηρίζει διαχρονικά!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι νικητής στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Ανδρών αναδείχθηκε ο Ισραηλινός Γιόσι Γκρος και ακολούθησαν ο συμπατριώτης του Γιόσι Γκέτα και ο Κύπριος Νικόλας Γεωργίου. Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Σοφί Ρουσάρ από τη Γαλλία και ακολούθησαν οι Ιωάννα Τσόκκου από την Κύπρο και η Καρολίνα Μπορόφσκα από την Πολωνία.