Μάθαμε ποια είναι τα αλκοολούχα ποτά που βοηθούν να αδυνατίσεις

Σίγουρα γνωρίζεις πλέον καλά πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μόνο κακό κάνει στη σωματική και την ψυχική υγεία, αφού η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, έχει παρουσιάσει σε αναρίθμητες έρευνες, τις αρνητικές συνέπειες των οινοπνευματωδών ποτών στον ανθρώπινο οργανισμό.

Και μια από αυτές είναι και η αύξηση του σωματικού βάρους, αφού τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά έχουν πολλές θερμίδες και “μπλοκάρουν” το μεταβολισμό.

Ωστόσο, τώρα που πιθανά κάνεις ή ετοιμάζεσαι να κάνεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου, πιθανά να σου είναι δύσκολο να αποφύγεις τον πειρασμό να πιεις μερικά ποτάκια, ακόμα και αν θέλεις να ελέγχεις το σωματικό βάρος σου.

Σε άρθρο του olivemagazine.gr, διαβάσαμε, πως υπάρχουν ορισμένα αλκοολούχα ποτά, που μπορείς να επιλέξεις.

Συγκεκριμένα, διαβάσαμε πως επιστήμονες ανακοίνωσαν πως τα ποτά τα οποία αγαπούν τη σιλουέτα σου είναι η τεκίλα και το τζιν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Χημική Εταιρία, η τεκίλα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενώ παράλληλα έχει πολύ λίγες θερμίδες σε σχέση με πολλά άλλα ποτά. Επίσης, ύστερα από έρευνα που έγινε σε ποντίκια, διαπιστώθηκε πως η τεκίλα μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους. Το τζιν από την άλλη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να βοηθήσει το σώμα σου να κάψει περισσότερες θερμίδες. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Sigulda στη Λετονία, το συγκεκριμένο ποτό μπορεί να αυξήσει τη διαδικασία του μεταβολισμού κατά 17% για μέχρι και μία ώρα μετά την κατανάλωσή του.

Πηγή : mag.sigmalive.com