MasterChef – Highlighs: Ο ταχυδακτυλουργός Αντώνης Δρακουλαράκος, οι βεντάλιες, τα δάκρυα του Παύλου και η χολωμένη Κωνσταντίνα


Όλα τα στιγμιότυπα που θα συζητηθούν από τη δοκιμασία αποχώρησης με σούσι

Την πλέον δύσκολη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου αντιμετώπισαν οι 4 υποψήφιοι για αποχώρηση. Η ασιατική εβδομάδα στο MasterChef απαιτούσε σούσι και σούσι πήραν και μάλιστα από τον κορυφαίο sushi chef.Θαμπώθηκαν οι παίκτες από το πιάτο που τους παρουσίασε ο guest Αντώνης Δρακουλαράκος αλλά κυρίως από τις ταχυδακτυλουργικές του κινήσεις στο μίνι MasterClass που ακολούθησε.
Η Λία, ο Παύλος, η Ανούς και η Κωνσταντίνα δοκίμασαν πρώτα την πρόταση του σεφ με την ενθουσιασμένη Μαργαρίτα από τον εξώστη να ζηλεύει γιατί αγαπά τα ψάρια και να δηλώνει ότι το σούσι είναι ορεκτικό πριν από τη «μασαμπούκα»!
Η Ανούς ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη από τις τεχνικές ενώ  δήλωσε για άλλη μια φορά ότι φέρει το γούρι του Διονύση.

Όταν ο σεφ άρχισε να τους  δείχνει την ακρίβεια των κινήσεων που έκανε για να φτιάξει το σούσι τόσο στον εξώστη όσο και οι υποψήφιοι αγχώθηκαν.

Και φυσικά η Κωνσταντίνα έδειξε και πάλι την ενόχλησή της και πόσο… χολωμένη είναι που βρίσκεται στον τάκο λέγοντας ότι «ενοχλήθηκα πάρα πολύ με τον Τζιοβάνι γιατί όταν μοίραζα μειονεκτήματα εγώ δεν του έδωσε. Θα μπορούσε να περίμενε μια δοκιμασία ακόμα».

Ο μαραθώνιος πλυσίματος ρυζιού

Το πρώτο βήμα της όλης δοκιμασίας απαιτούσε μαραθώνιο…. πλυσίματος!

Οι παίκτες έπρεπε να πλύνουν πάρα πολύ καλά το ρύζι για να απομακρυνθεί το άμυλο προκειμένου να το βάλουν να βράσει επί μια ώρα.

Ο απίστευτος πανικός της Λίας

Οι παίκτες έπρεπε να ξεκινήσουν να φτιάχνουν την περίτεχνη ομελέτα που είχε το πιάτο που έπρεπε να ετοιμάσουν.

Ο Παύλος απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια ενώ η Ανούς με την Κωνσταντίνα φάνηκαν πολύ επιδέξιες.

Η Λία δεν πήγε καθόλου καλά και ήταν έτοιμη να παρατήσει όλη την προσπάθεια αλλά πέρασαν από μπροστά της ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Αντώνης Δρακουλαράκος και της έδωσαν θάρρος.

Δεν ήταν όμως αρκετό. Όταν ήρθε η ώρα να φιλετάρει την παλαμίδα στρεσαρίστηκε πολύ και κατέστρεψε το πρώτο φιλέτο. Μάταια της φώναζαν ο Στέφανος, ο Ιωάννης και ο Τζιοβάνι.

Δεν μπορούσε να καταλάβει τι της έλεγαν.

Ο εξώστης είχε αρχίσει να αγχώνεται καθώς οι παίκτες ακόμα φιλέταραν ψάρια.

Η Κωνσταντίνα δεν μπορούσε να βγάλει την πέτσα από το μπαρμπούνι. Ο Διονύσης στρίμωχνε την Ανούς και εκείνη του φώναζε.

Απίθανη στιγμή ήταν εκείνη που οι παίκτες έβαλαν το βρασμένο ρύζι σε ξύλινο σινί και έπρεπε να κάνουν αέρα με βεντάλιες για να κρυώσει. Φυσικά το τρολάρισμα πήγε σύννεφο από τον εξώστη.

Τα δάκρυα του Παύλου

Η Ανούς ήταν η πρώτη που ξεκίνησε να στήνει πιάτο.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν εφιαλτικά. Η Κωνσταντίνα ήταν η μόνη που τα έβαλε όλα με τον Παύλο να παρατηρεί ότι πέταξε ψάρια κακοκομμένα στο platter της.

Παρατήρησε όμως ότι η Ανούς είχε βάλει λάθος υλικό στο νιγκίρι παρόλο που εκείνη επέμενε ότι είναι το σωστό.

Ήταν όμως εκείνος που έβαλε τα κλάματα στο κιου όταν ρωτήθηκε προφανώς πώς θα αισθανόταν αν έφευγε σε αυτό το σημείο του διαγωνισμού.

«Θέλω να παραμείνω. Ακόμη και να έφευγα χαρούμενος θα ήμουν αλλά θέλω πολύ να παραμείνω. Όταν πρωτομπήκα είπα να μπω στους μισούς. Τώρα θέλω να αποδείξω ακόμα παραπάνω ότι μπορώ».

Η κριτική για την Κωνσταντίνα έδειξε τους νικητές

Το ότι θα έφευγε η Κωνσταντίνα φάνηκε ήδη από τα σχόλια των κριτών μεταξύ τους όταν κλήθηκαν να δοκιμάσουν από το δικό της πιάτο σε σχέση με των άλλων συμπαικτών της.

Ο Παύλος ανησυχούσε για τα κόκαλα στα ψάρια του αλλά τελικά ούτε ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν βρήκε! «Το αντέγραψε όπως έπρεπε, ήταν σχεδόν άριστο» είπε ο Αντώνης Δρακουλαράκος για το πιάτο του.

Η Κωνσταντίνα ήταν η μόνη που είχε πιάτο ολοκληρωμένο. Παρόλα αυτά όπως θα ακούσετε μάλλον είχε και το χειρότερο πιάτο αφού όλες οι παρασκευές της είχαν και από ένα πρόβλημα.

«Δεν υπάρχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Το σασίμι ρίχνει το πιάτο, δεν είχαν τοποθετηθεί σωστά. Έχει πολύ χώρο για βελτίωση» είπε ο guest chef.

«Δε με νοιάζει να σου πω την αλήθεια» είπε η παίκτρια που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας και μετά ήταν μουτρωμένη και αρνήθηκε ακόμα και την αγκαλιά των συμπαικτών της.

Πηγή : znews.gr