MasterChef 5 – Οι 24 παίκτες


Μια παλιά παροιμία λέει πως χωρίς προζύμι, ψωμί δε γίνεται.

Το…προζύμι του Masterchef 5 είναι έτοιμο!

Οι 24 καλύτεροι μάγειρες ξεκινούν το ταξίδι τους

για την κατάκτηση της μαγειρικής κορυφής!

Ποιοι είναι οι 24 υποψήφιοι MasterChef 5;

Αλέξανδρος Ακριτίδης

Τη δήλωση συμμετοχής στο παιχνίδι την έκανε, κρυφά, η αρραβωνιαστικιά του και ο ίδιος χάρηκε πολύ γιατί λατρεύει τις μαγειρικές δοκιμασίες του παιχνιδιού.
Όλοι περίμεναν να ασχοληθεί με την πολιτική, ο ίδιος ξεκίνησε να σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης αλλά παράτησε τη σχολή του για να ασχοληθεί με τη μαγειρική, καθώς εκεί βρήκε την εσωτερική του ηρεμία. Μέσα στις κουζίνες κατάφερε να βρει την ισορροπία του ως άνθρωπος και να γίνει πιο οργανωτικός. Του αρέσει το λεγόμενο “gourmet πιάτο” αλλά και το “παλιό κλασικό”. Στόχος του να γίνει καλύτερος μάγειρας, δεν θα αναθεωρήσει τις αξίες του αλλά θα καταφέρει να ελιχθεί με τον τρόπο του στον διαγωνισμό.

Κωστής Αλεξάκης

Ο Κωστής κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε φιλολογία στο Ρέθυμνο αλλά τα τελευταία χρόνια τον κέρδισε η αγάπη του για τη μαγειρική. Ο ίδιος δεν φοβάται το ταξίδι στο άγνωστο του MasterChef 5. Παρά τη μικρή του επαγγελματική εμπειρία, πιστεύει στις μαγειρικές του ικανότητες και κυνηγά πάντα τα όνειρα του. Στη μαγειρική αγαπά την απλότητα και την ποιότητα στα υλικά αλλά δεν φοβάται να ρισκάρει. Δηλώνει κοινωνικός, ευδιάθετος, αυτοσαρκαστικός αλλά και ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού του.

Σαν γνήσιος Κρητικός αγαπά πολύ τον τόπο αλλά και την οικογένειά του και ελπίζει να τους κάνει περήφανους με τη συμμετοχή του στο MasterChef 5.

Ιωάννης Αυλωνίτης

Ένας φιλόδοξος μάγειρας, σοβαρός, μετρημένος, πειθαρχημένος και προσηλωμένος στον στόχο του: να εξελιχθεί στον γαστρονομικό κόσμο και να αποκτήσει 3 αστέρια Michelin.  Ο Ιωάννης δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef 5 για  τρεις βασικούς λόγους, όπως λέει και ο ίδιος: για την πρόκληση, το διαγωνιστικό κομμάτι και την ίντριγκα. Καθώς βλέπει τον εαυτό του πάντα νικητή, του αρέσει να είναι πάντα εκείνος, που βγαίνει κερδισμένος, ακόμα και αν αυτό γίνεται πρώτα μέσα από την ήττα, κάτι που του το δίδαξε η πυγμαχία. Ανθρώπινος, παρά  τη φαινομενική του έπαρση, ομολογεί πως τον ενοχλεί όταν κάποιος άλλος είναι καλύτερος από εκείνον. Αυτό είναι όμως και το στοιχείο που τον πεισμώνει ώστε να τον ξεπεράσει την επόμενη φορά. Έρχεται  στο MasterChef 5 για να είναι ο “αρχηγός της αγέλης” όχι όμως γιατί εκείνος βάζει τον εαυτό του σε αυτή τη θέση, αλλά γιατί είναι σίγουρος πως οι άλλοι θα τον επιλέξουν. Δεν σκοπεύει να μπει σε άσκοπες διαφωνίες, που δεν έχουν να κάνουν με τη μαγειρική. Θα δεχθεί κάποια χτυπήματα αλλά έτσι θα κουράσει τον αντίπαλό του και τότε θα ανταποδώσει και αυτός, έτσι έχει μάθει από την εμπειρία του στην πυγμαχία.

Κάπως έτσι βλέπει τον εαυτό του να φτάνει πολύ γρήγορα στην τελική τριάδα. Η πρωτιά από εκεί και πέρα είναι απλά μια ανάσα γι’ αυτόν!

Μαρία Λαζαρίδου

Η όμορφη και δυναμική Θεσσαλονικιά έρχεται στο MasterChef 5 για να αποδείξει ότι και οι όμορφες έχουν θέση στην κουζίνα. Απόλυτη στις απόψεις της, δεν της αρέσει να την αμφισβητούν αλλά πάντα αφήνει ένα περιθώριο στον άλλο για να αποδείξει τη δική του αλήθεια. Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να τη χαρακτηρίσει αδιάλλακτη και υπεροπτική αλλά η αλήθεια είναι ότι εύκολα παρεξηγείται γιατί λέει πάντα την άποψη

της. Ως νέα μαγείρισσα είναι ανοιχτή σε νέες προκλήσεις και γνώσεις. Στον διαγωνισμό έρχεται για να διαγράψει την κρίση ανασφάλειας, που ένιωσε την προηγούμενη φορά, που δήλωσε συμμετοχή. Η αποτυχημένη της προσπάθεια στις audition, δίχως να βγάλει καν πιάτο μπροστά στους τρεις chef, την έκανε να πεισμώσει ακόμα περισσότερο.

Φέτος ισχυρίζεται πως το MasterChef 5 είναι σίγουρα γυναικεία υπόθεση και σκοπεύει να το αποδείξει.

Λία Μακροστέργιου

Η Λία αποτελεί τη συνέχεια του ένδοξου Βόλου στους διαγωνισμούς του MasterChef. Το μικρό μαγειρείο της στο Βόλο φημίζεται για τις περίεργες και διασκεδαστικές ονομασίες των πιάτων του. Μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού, σπουδάζει παράλληλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Βόλου.

Θέλει να κερδίσει το MasterChef 5 γιατί το έχει υποσχεθεί στην κόρη της.

Αντώνης Μητρόπουλος

Τη δήλωση συμμετοχής σκεφτόταν να την κάνει αρκετά χρόνια πριν, φέτος όμως ένιωσε πως είναι έτοιμος να δεχτεί αυτή την πρόκληση.

Ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης ως σερβιτόρος και μπάρμαν. Κάποια στιγμή αποφάσισε πως θα ήθελε να σπουδάσει μαγειρική, εκεί συνειδητοποίησε τι έχανε τόσο καιρό, καθώς η μαγειρική είναι η ζωή του. Θεωρεί πως το να είσαι ταπεινός, να ακούς, να μαθαίνεις από τα λάθη σου, σε κάνει πολύ πιο έξυπνο άνθρωπο και σε βοηθάει να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου. Δεν του αρέσουν οι φασαρίες, προτιμάει να λύνει τα προβλήματα μέσα από διάλογο. Όνειρο ζωής είναι να γίνει καθηγητής μαγειρικής ώστε να μπορέσει να μεταδώσει το πάθος του για τη μαγειρική αλλά και να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη ζαχαροπλαστική.

Με όπλο στη φαρέτρα του τις μαγειρικές του ικανότητες, έρχεται στο MasterChef 5 όχι για να κάνει φίλους αλλά για να φτάσει στον τελικό.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Η Μαργαρίτα έρχεται στο MasterChef 5 από την Καλλονή της Μυτιλήνης.
Αδιαμφισβήτητα, για τη «γλωσσοκοπάνα» Μαργαρίτα, όπως τη φωνάζουν φίλοι και συνάδελφοι, η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και δεν είναι λίγες οι φορές, που με μια βαλίτσα στο χέρι κυνήγησε το όνειρο της. Οι σπουδές της στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, την οδήγησαν στο εξωτερικό, όπου έζησε  για αρκετά χρόνια. Η αντιδραστική και αυθόρμητη Μαργαρίτα δεν δίστασε να απορρίψει σημαντικές

προτάσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον ζαχαροπλάστη σύντροφο της. Το μαγειρικό ταξίδι για εκείνη δεν σταματά ποτέ.

Αυτή τη φορά ετοίμασε βαλίτσες και είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τον τελικό του MasterChef 5.

Μαρίνα Ντεμολλάι

Ξεκίνησε να μαγειρεύει στο σπίτι για τις αδελφές της , καθώς η μητέρα της εργαζόταν αρκετές ώρες. Δηλώνει μαχήτρια της ζωής, καθώς από πολύ μικρή ηλικία έχει βγει νικήτρια μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Έχοντας διακριθεί με την εθνική ομάδα νεανίδων στο χάντμπολ, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει πίεση, ομαδικότητα αλλά και στόχος. Για τη Μαρίνα σημασία δεν έχει τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνη αλλά τι πιστεύει εκείνη για τον εαυτό της. Πιστεύει πως για να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις έναν στόχο πρέπει να κινηθείς στρατηγικά και να αφοσιωθείς σε αυτόν. Άφησε τη μαγειρική για ένα μικρό διάστημα, για να αφοσιωθεί στην οικογένεια της, αλλά συνειδητοποίησε πόσο πολύ της λείπει η ένταση, όταν είναι μέσα σε μια κουζίνα.

Έρχεται στο MasterChef 5 γιατί αναγνωρίζει στον εαυτό της, όσα χρειάζονται για να καταφέρει να γίνει η πρώτη Ελληνίδα MasterChef, και όπως λέει το κάνει για τα παιδιά της.

Χριστίνα Παπαοικονόμου

Πολυπράγμων και δυναμική, μια σύγχρονη μετανάστρια, η Χριστίνα έρχεται στο MasterChef 5 γιατί πιστεύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή στη ζωή της για να επιστρέψει στην Ελλάδα, που τόσο αγαπά και έχει στερηθεί. Το MasterChef 5 για εκείνη είναι η σημαντική αφορμή, που έψαχνε για να επιστρέψει στην πατρίδα της. Ζει και εργάζεται τα τελευταία 24 χρόνια στην Αγγλία, όπου ξεκίνησε στον τομέα του marketing και με μια αλλαγή 180 μοιρών ασχολήθηκε με τη νοσηλευτική, όπου πήρε και το πτυχίο της. Η αγάπη της για την προσφορά είναι μεγάλη και δεν θα μπορούσε να μην καταλήξει στη μαγειρική.  Συλλέκτρια από μικρή ηλικία, έμαθε δίπλα στη γιαγιά της, στην όμορφη Κόρινθο, να συλλέγει βότανα. Το μεγάλο της πάθος είναι  οι καταδύσεις.

Η Χριστίνα θέλει να διδάξει την αξία των φρέσκων υλικών και να φέρει την αλλαγή στη μαγειρική κουλτούρα των Ελλήνων.

Ηρώ Περουλάκη

Η Χανιώτισσα  Ηρώ έρχεται στο MasteChef 5 με έναν και μόνο στόχο… να κερδίσει και να είναι η πρώτη Ελληνίδα Masterchef. Για να καταφέρει να κερδίσει είναι αποφασισμένη να παλέψει σκληρά. Άλλωστε, η σκληρή δουλειά δεν είναι κάτι που τη φοβίζει, αφού από μικρή ηλικία έμαθε να δουλεύει πλάι στον πατέρα της στο κρεοπωλείο, που διατηρεί η οικογένειά της. Η ίδια δηλώνει πως από τότε που θυμάται τον εαυτό της είναι με ένα μαχαίρι στο χέρι και όλη της η ζωή ήταν μια κουζίνα. Είναι δυναμική, εκρηκτική, παθιασμένη με τη μαγειρική και δύσκολα συμβιβάζεται.

Το όνειρο της, αν κερδίσει το έπαθλο, είναι να ανοίξει το δικό της εστιατόριο και να καταφέρει να αναβαθμίσει γαστρονομικά την παραδοσιακή κρητική κουζίνα.

Πάνος Ράπτης

Ετοιμόλογος, πειραχτήρι, αθυρόστομος αλλά κατά βάθος ένα καλό παιδί, που μπορεί με τις πλάκες του, να τους κάνει όλους άνω – κάτω. Ο Πάνος, ένας ακόμα λάτρης της μαγειρικής, βρίσκεται στο ΜasterChef 5 για να δοκιμάσει τις δυνατότητές του και να ανοίξει την τηλεοπτική πόρτα. Πιστεύει πως έχει όλο το πακέτο για να γίνει ένας τηλεοπτικός μάγειρας μιας και θεωρεί πως έχει χιούμορ, ομαδικό πνεύμα, σεβασμό και επαγγελματισμό. Σε όλα αυτά θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει και τη φωτογένεια, αφού τις περισσότερες στιγμές το χαμόγελο και τα αστεία του χαλαρώνουν ακόμα και το πιο βαρύ κλίμα.

Αν κερδίσει το έπαθλο θα μοιράσει μέρος του σε οργανισμούς για άστεγους και ζώα.

Διονύσιος Σαρακίνης

Παθιασμένος, ενεργητικός, ενθουσιώδης. Δε θα ξεχάσει ποτέ εκείνη τη φορά, που μαγείρεψε για τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Δεν στοχεύει στις αδυναμίες των άλλων αλλά στις δικές του ικανότητες. Για τον ίδιο η οικογένεια του είναι η πιο σημαντική αξία και προσπαθεί να είναι κοντά της, με όποιον τρόπο μπορεί. Όνειρο ζωής και στόχος του να κερδίσει το έπαθλο του MasterChef 5 για να ανοίξει αλυσίδα με elevated καντίνες.

Η πίεση χρόνου μέσα στις κουζίνες είναι κάτι που τον κάνει συνεχώς καλύτερο.

Βίλλη Σεργή

Η πανέμορφη Βίλλη έχει εργαστεί ως αεροσυνοδός ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μαγειρική. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία ψυχολογία και εγκληματολογία, ενώ προσέχει πολύ την εμφάνιση της καθώς γυμνάζεται καθημερινά.

Έρχεται στο MasterChef 5 γιατί πιστεύει ότι υπάρχει θέση γι΄αυτήν στο διαγωνισμό.

Τζιοβάνι Σκαράτζι

Ο γοητευτικός Ιταλός, που ήρθε να κατακτήσει το Ελληνικό Masterchef 5!
Μεγαλωμένος μέσα σε εστιατόριο, που διατηρούσαν οι γονείς του στο Μπάρι της Ιταλίας, ο Τζιοβάνι ξεκίνησε να εργάζεται για πρώτη φορά σε κουζίνα στα 16 του χρόνια. Η γνωριμία και ο γάμος του με μια Ελληνίδα τον έκανε αυτό που αποκαλούμε… ερωτικό μετανάστη στη χώρα μας, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια.

Αν και μετριόφρων, πιστεύει ότι έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει με τις γνώσεις του στην Ιταλική κουζίνα και όχι μόνο, τους κριτές και το MasterChef 5.

Νίκος Σκορδάκης

Έρχεται στο MasterChef 5 γιατί πιστεύει πως έχει να δείξει πολλά πράγματα στον κόσμο. Θέλει να κάνει περήφανη την Πάτρα καθώς, όπως λέει, όποια πέτρα και αν σηκώσεις τον  Σκορδάκη θα βρεις. Έχοντας δουλέψει ως μάγειρας σε yacht, θέλει το ταξίδι του στο MasterChef 5 να ολοκληρωθεί στον τελικό. Δηλώνει δυναμικός, ανταγωνιστικός, με χιούμορ και θεωρεί πως το όνομα του θα το θυμούνται όλοι για καιρό. Με αρκετές διακυμάνσεις στη ζωή του, νιώθει πως τώρα πατάει γερά στα πόδια του και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις του διαγωνισμού.

Το 5 είναι ο αγαπημένος του αριθμός  και για αυτό το λόγο, το ΜasterChef 5, όπως λέει, θα τον βγάλει νικητή.

Αλέξανδρος Συνοδινός

Ένας ευγενής στην κουζίνα του MasterChef 5. Ο Αλέξανδρος θεωρεί πως μέσα από τον διαγωνισμό θα έχει την ευκαιρία να επανασυστηθεί στην ελληνική κουζίνα.
Στόχος του είναι να δημιουργήσει τη δική του μαγειρική ταυτότητα και να φτιάξει μόνος του τη μαγειρική του καριέρα. Σήμα κατατεθέν του είναι και η ιδιαίτερη εμφάνιση του, το χαρακτηριστικό μουστάκι του.

Το σίγουρο είναι ότι δεν επιθυμεί να μπλέξει σε ίντριγκες και τσακωμούς, που δεν αφορούν τη μαγειρική, αλλά δεν πρόκειται να χαριστεί και σε κανέναν.

Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου

Για την Κωνσταντίνα, τα λόγια του Σωτήρη Κοντιζά στάθηκαν η αφορμή να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef 5, καθώς, όπως λέει, της άλλαξαν τον τρόπο σκέψης. Μια δύσκολη οικογενειακή στιγμή της στέρησε τη συμμετοχή της στο MasterChef 4, αλλά επέστρεψε στο MasterChef 5, πιο αποφασισμένη και έτοιμη. Αν και ζαχαροπλάστης, πιστεύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει ισάξια και στην αλμυρή κουζίνα και το μόνο που μπορεί να την καταβάλει, αν δεν το διαχειριστεί σωστά, είναι το άγχος της. Έχει μάθει να επιβιώνει στις δύσκολες συνθήκες μιας επαγγελματικής κουζίνας και ο ανταγωνισμός δεν τη φοβίζει. Τη χαρακτηρίζει η ευθύτητα και η αφοπλιστική ειλικρίνεια, ακόμα και αν αυτά που έχει να πει δυσαρεστήσουν κάποιους.

Όπως δηλώνει, στόχος της είναι να κερδίζει σε ό,τι κι αν κάνει στη ζωή της και ο δυναμικός της χαρακτήρας θα τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Παναγιώτης Τζαμαλής

Ο Παναγιώτης έρχεται από την Αρχαία Ολυμπία. Ο ίδιος δεν πιστεύει στις μαγειρικές “φανφάρες” αλλά στην ουσία της μαγειρικής. Για τον Παναγιώτη από τα φαινομενικά πιο ταπεινά υλικά μπορούν να προκύψουν πιάτα υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Στην κουζίνα προσπαθεί να αποφεύγει το άγχος, καθώς θεωρεί ότι αυτό αποτυπώνεται στο πιάτο και μαγειρεύει με χαλαρότητα και μεθοδικά βήματα, απολαμβάνοντας τη στιγμή. Σκοπός του είναι να δείξει στους τηλεθεατές έναν άλλο δρόμο μαγειρικής, που βασίζεται στα αγνά και οικονομικά υλικά.

Με εφόδια το αφοπλιστικό του χιούμορ, τον συχνά αινιγματικό του λόγο, αλλά και το ιδιαίτερο μαγειρικό του στυλ, στοχεύει να φτάσει με σταθερά βήματα στην κορυφή του διαγωνισμού.

Σερόπ Τσαμουσσιάν

Ο Έλληνο -Αρμένιος μάγειρας, που με την επιμονή του αλλά και με τη βοήθεια των γονιών του, μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα παχυσαρκίας που αντιμετώπιζε παλαιότερα, κατάφερε τελικά να ασχοληθεί επαγγελματικά με το πάθος του. Ο Σερόπ έχει περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή του. Ειδικά τον  τελευταίο χρόνο, προσπαθώντας από τη μια να κρατήσει το μαγαζί του ανοιχτό, μέσα στην πολύ δύσκολη περίοδο του Covid 19 και από την άλλη να στηρίξει την οικογένειά του, μετά τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του. Δυναμικός αλλά και άκρως συναισθηματικός, παίρνει δύναμη από τα φιλαράκια του και συνεργάτες του από το all day bar, στο οποίο είναι ιδιοκτήτης.

Οι… “μπαμπούλες”, όπως τους χαρακτηρίζει, τον στηρίζουν στο εγχείρημά του να έρθει στο MasterChef 5 και να κατακτήσει τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef.

Μαρία Φίλογλου

Αν και fashion designer&patron maker στο επάγγελμα, το μεγάλο πάθος της Μαρίας είναι η μαγειρική. Ξεκίνησε διαβάζοντας συνταγές στο διαδίκτυο και έφτασε να πειραματίζεται ακόμα και με τη μοριακή γαστρονομία. Σκοπός της είναι να καταφέρει να αναβαθμίσει τη “μαμαδίστικη” κουζίνα και να τη φτάσει σε fine dining επίπεδα.

Μεγαλύτεροι υποστηρικτές της, σε αυτό το εγχείρημα, είναι ο έφηβος γιος της αλλά και οι κολλητές της φίλες, που μπορεί να χάσουν τα κυριακάτικα τραπέζια αλλά πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες της. Έχει τσαγανό, θέληση και πείσμα και όπως δηλώνει είναι η Θεσσαλονικιά, που έλειπε από το MasterChef 5.

Με το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα της, πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και στις πιο δύσκολες δοκιμασίες του MasterChef 5.

Παύλος Χάππιλος

Ο Παύλος έχει καταγωγή από την Κύπρο και παρά το γεγονός πως ο πατέρας του είναι διακεκριμένος σεφ, ο ίδιος δεν ασχολήθηκε ποτέ επαγγελματικά με τη μαγειρική. Έχοντας εργαστεί για χρόνια ως χημικός στην Αγγλία αλλά και για μεγάλη εταιρία των social media στη Γερμανία, αποφάσισε πια να ακολουθήσει την αγάπη του για τη μαγειρική. Άλλωστε, ο ίδιος αντιμετωπίζει τη ζωή με τόλμη και χιούμορ και δεν φοβάται να στηρίξει τις επιλογές του. Ως χημικός αγαπά περισσότερο τη ζαχαροπλαστική και είναι εκείνος, που φτιάχνει τα γλυκά για τις εορταστικές στιγμές των φίλων του. Το μεγάλο του όνειρο είναι να ανοίξει το δικό του μικρό εστιατόριο και να φτιάχνει ο ίδιος τα γλυκά.

Η μαγειρική για τον Παύλο είναι μια σειρά χημικών αντιδράσεων με το αποτέλεσμα να είναι μαγικό και ακόμα κι αν η εξίσωση του MasterChef 5 παραμένει άγνωστη, ελπίζει το πείραμα να πετύχει.

Κωνσταντίνος Χασιώτης

Ο πάντα χαμογελαστός Κωνσταντίνος κατάγεται από την Καρδίτσα αλλά μένει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Εργάζεται στην εστίαση τα τελευταία 3 χρόνια σε μαγαζιά στην Αθήνα και τη Μύκονο. Θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει ψηλά στο διαγωνισμό και παράλληλα να δημιουργήσει νέες φιλίες, μιας και είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός.

Λατρεύει να παντρεύει διαφορετικές κουζίνες με αγαπημένο συνδυασμό την ελληνική δημιουργική με την ιαπωνική fusion κουζίνα.

Ανούς Χεριμιάν 

Η Ανούς κατάγεται από την Αρμενία. Είναι μαγείρισσα και αυτή την περίοδο βοηθάει τη μητέρα της στην οικογενειακή ταβέρνα. Η Ανούς αποκαλεί τον εαυτό της “πολεμίστρια” της ζωής και της μαγειρικής.

Δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef 5 γιατί έχει σκοπό μόνο τη νίκη.

Στέφανος Χίλας

Ο Στέφανος Χίλας, βγαίνοντας από μια σχέση, που τον κρατούσε πίσω σε πολλούς τομείς της ζωής του, αποφάσισε  να κυνηγήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του. Έκανε αίτηση για τον μαγειρικό διαγωνισμό την ημέρα που χώρισε οριστικά και δηλώνει ότι η αγάπη του για τη μαγειρική είναι το μόνο πράγμα που δεν τον έχει προδώσει ποτέ. Δυναμικός, ειλικρινής, με στοχοπροσήλωση, λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η εφήμερη δημοσιότητα αλλά ο τίτλος.

Έρχεται στο MasterChef 5 μόνο για να κερδίσει αλλά και για να αφήσει το αποτύπωμα του, δημιουργώντας κάτι πρωτοποριακό.

MasterChef 5

Από τη Δευτέρα 15/2

Δευτέρα – Τετάρτη & Παρασκευή – Σάββατο στις 21:15

και κάθε Κυριακή στις 18:10 MasterChef 5 – MasterClass

Ποιος θα «κάψει» έναν – έναν τους αντιπάλους του;

Ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος;

Ποιος θα γευθεί τη νίκη;

Ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef;

Έμπνευση, ανταγωνισμός, δημιουργία, ένταση, αγωνία, συγκίνηση!

Παραγωγός: Νίκος Χριστοφόρου

Σκηνοθεσία: Κώστας Τριπύλας

Executive Producer: Σάββας Βέλλας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Project Manager: Θανάσης Μητρέλιας

Αρχισυνταξία: Νίκος Κακαρίκας

Οργάνωση Παραγωγής: Βασίλης Γεωργιάδης

Εκτέλεση παραγωγής: Green Pixel Productions

#MasterChefGR