Marialena “η μουσική είναι ένα είδος που θέλει συνεχή εξέλιξη και δημιουργικότητα”


Καλώς όρισες Marialena! Θα θέλαμε για ξεκίνημα να μας πεις μερικά πράγματα για σένα και για την έως τώρα καλλιτεχνική σου πορεία.

Καλώς σας βρίσκω και ευχαριστώ πολύ για αυτήν την ευκαιρία. Τελείωσα τις σπουδές μου στο κλασικό τραγούδι, κάτι το οποό το ήθελα πολλά χρόνια γιατί από μικρή είχα όνειρο να είμαι τραγουδίστρια σε συγκρότημα. Όταν φυσικά σπουδάζεις κλασικό λίγο αλλάζουν στην πορεία τα δεδομένα σου καθώς εξερευνείς ένα τελείως διαφορεικό κόσμο. Συνεπώς έκανα μία πλούσια διαδρομή σε κονσέρτα και όπερες εδώ και στην Βενετία αλλά επειδή η βασική μου αγάπη παρέμενε η ροκ σκηνή αποφάσισα με τα εφόδια που έχω στα χέρια μου να γράψω τον πρώτο μου δίσκο.

Συνέντευξη στη  Μάριαν Νικολάου

Είσαι κατά βάση μια κλασική τραγουδίστρια με σημαντικές σπουδές, ενώ  έχεις πραγματοποιήσει και μια αξιοπρόσεχτη διαδρομή ως τώρα σε αυτό τον χώρο. Πως αυτό “δένει” κατά την γνώμη σου με τον rock ήχο;

Πολύ απλά, αν προσέξουμε πόσο όμορφη είναι η συμφωνική μέταλ με ορχήστρες και κλασικούς τραγουδιστές. Για εμένα η μουσική είναι ένα είδος που θέλει συνεχή εξέλιξη και δημιουργικότητα. `Αρα εννοείται ότι μία κλασική φωνή μπορεί να σταθεί εύκολα και σε αυτόν τον χώρο.

Και έτσι λοιπόν φτάνουμε στο άλμπουμ Vanity που κυκλοφόρησες πρόσφατα και κάνει αυτό ακριβώς: Να ενώνει με τον δικό σου τρόπο την Κλασική Μουσική με το rock και το metal. Μίλησε μας για αυτή τη δουλειά.

Ήταν μία κίνηση που την σκεφτόμουν αρκετά χρόνια. Είναι λυτρωτικό κατά την άποψή μου για έναν καλλιτέχνη να του δίνεται η ευκαιρία να μιλάει με την μουσική του. Έτσι λοιπόν έχοντας κάποιες μελωδίες στα χέρια μου απευθύνθηκα στον καλό μου φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γιαλαμά για να με βοηθήσει να το υλοποιήσω. Ανέλαβε αό συνθέσεις μέχρι παραγωγή, αφήνοντάς  μου τους στίχους που με ενδιέφεραν κυρίως για να περάσω τα μηνύματα που είχα στο μυαλό μου. Είμαι πολύ ευγνώμων με το αποτέλεσμα.

Τώρα πια που το Vanity είναι έξω και έχει ξεκινήσει το ταξίδι του, αν είχες την δυνατότητα να αλλάξεις κάτι θα το έκανες; Ή θεωρείς ότι αυτό ήταν ακριβώς το αποτέλεσμα που ήθελες από την αρχή;

Πάντα όταν είσαι καλλιτέχνης και μανιακός με την δουλειά σου, όλο κάτι δεν σου αρέσει και θες να αλλάξεις αλλά γενικά για εμένα είναι ένα άρτιο αποτέλεσμα και μία πολύ καλή δουλειά για πρώτος δίσκος. Υπάρχει χρόνος και υλικό για πειραματισμό και στην πορεία άλλωστε.

Πως έχει πάει το άλμπουμ ως τώρα; Τι ακούς γύρω σου; Τι εισπράττεις;

Είμαι ειλικρινά πανευτυχής για την ανταπόκριση και τα σχόλια που έχω λάβει για όλο αυτό. Εισπράττω πολλή αγάπη και ο δίσκος έχει πάει αρκετά καλά. Είναι μία πολύ καλή αρχή και είμαι αρκετά αισιόδοξη και για επόμενη δουλειά.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι ή κομμάτια στο άλμπουμ που έχεις μια πιο ιδιαίτερη αδυναμία και γιατί;

Ιδιαίτερη αδυναμία έχω στο Vanity, για αυτό και θέλησα να το βάλω και όνομα στο άλμπουμ. Είναι ένα κομμάτι αρκετά φορτισμένο και αντικατωπτρίζει στο έπακρο την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί γύρω μας. Ήθελα να πω πολλά μέσα από αυτό και για αυτόν τον λόγο το ετοιμάζουμε και για official video clip του δίσκου. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε. Το επόμενο αγαπημένο μου είμαι το one more time, το οποίο το έγραψα για ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, άρα έχει επίσης πολύ συναισθηματική φόρτιση.

Με ποιους καλλιτέχνες του ευρύτερου rock και metal χώρου θεωρείς ότι βρίσκεσαι κοντά με αυτό που κάνεις; Με ποιους ενδεχομένως θα ήθελες να συνεργαστείς;

Το άλμπουμ αυτό σαν ύφος ίσως μπορώ να πω ότι θα ταίριαζε στα σόλο άλμπουμ της Tarja, λίγο περισσότερο στο ύφος των Xandria, αν και δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσουν οι συγκρίσεις, δεδομένου του ότι ο καθένας έχει άλλο στυλ και χαρακτήρα στην μουσική του. Αγαπημένες καλλιτέχνιδες που σίγουρα θα ήθελα να βρεθώ μία μέρα στη σκηνή μαζί τους είναι η Tarja Turunen και η Sharon del Adel.

Όταν με το καλό η κατάσταση που ζούμε ομαλοποιηθεί, υπάρχει στα σχέδια σου η προοπτική να παρουσιάσεις ζωντανά το άλμπουμ αλλά και γενικότερα να δραστηριοποιηθείς στον τομέα των live;

Φυσικά και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για αυτό. Ο βασικός μου στόχος είναι να τραγουδήσω στον κόσμο και να μάθουν την δουλειά μου.

Μετά το Vanity, ποια είναι τα ευρύτερα καλλιτεχνικά σου πλάνα με την άφιξη του 2021;

Αρχικά περιμένουμε εδώ και δύο μήνες να βγούμε απο όλο αυτό για να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ μας. Επίσης έχουμε ξεκινήσει συνθέσεις για επόμενη δισκογραφική δουλειά και έχουμε ξεκινήσει να παρακολουθούμε τα φεστιβάλ για να αρχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στον χώρο.

Σε ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σου εδώ! Θα θέλαμε να μας πεις πως μπορεί κάποιος να ακούσει και να αποκτήσει το Vanity και να κλείσεις αυτή την συζήτηση με όποιο τρόπο επιθυμείς.

Η ευχαρίστηση είναι όλη δική μου. Το Vanity μπορεί κάποιος να το βρει στο Bandcamp, Spotify και Itunes. Επίσης έχει ανέβει και όλο το άλμπουμ στο youtube. Για φυσικές κόπιες μπορεί να κάνει παραγγελία σε μένα διότι έχουν εξαντληθεί. Θα ήθελα να πω σε όλους να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους και να παλεύουν κάθε μέρα για αυτά. Κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει να κατακτήσεις τον στόχο σου, από τον ίδιο σου τον εαυτό. Ελπίζω να βγούμε σύντομα από αυτό που ζούμε και να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Να είμαστε υγειείς και όλα έρχονται. Ευχαριστώ πολύ.