Μαρία Καρλάκη “Θέλω να φτιάχνω έναν δικό μου ήχο, μια δίκη μου διαδρομή και όχι να πηγαίνω σε πεπατημένες οδούς”.Και όμως η ερμηνεύτρια Μαρία Καρλάκη δεν τα έβαλε κάτω λόγω πανδημίας. Όσο χρόνο είχε τώρα που δεν μπορούσε να κάνει εμφανίσεις σε μαγαζιά και μουσικές σκηνές, μπήκε στο στούντιο μαζί με δύο πολύ σπουδαίους δημιουργούς, τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Ηλία Φιλίππου και μας χάρισαν ένα όμορφο κομμάτι σε λάτιν ρυθμούς.  Το ονόμασαν «’Κάτι δεν κάναμε καλά”, αλλά εμάς μας κάνουν καλά ακούγοντας το μιας και είναι τόσο διασκεδαστικό.

Η Μαρία Καρλάκη μιλά στο site μας και μας μιλά για το κομμάτι της, την ζωή της και την μουσική.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

1)Μαρία μου δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Ηλίας Φιλίππου αποφάσισαν να σου κάνουν ένα όμορφο δώρο, ένα όμορφο κομμάτι. Θα μας πείτε γι’αυτό.;

Δυο ογκόλιθοι της ελληνικής δισκογραφίας μου έκαναν το ωραιότερο δώρο της ζωής μου ! Η χαρά μου δεν περιγράφεται για την εμπιστοσύνη τους!

Με τον Ηλία Φιλίππου έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, όταν μου είχε γράψει το “Πως γίνεται” και μας συνδέει μία φιλία.  Με τον Γιάννη Ζουγανέλη συνεργαζόμαστε πρώτη φορά, αν και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Το καλοκαίρι κάναμε μαζί μία συναυλία, “δέσαμε” πολύ κι έτσι γεννήθηκε αυτη η ιδέα. Ο Γιάννης με τον Ηλία συνεργάζονται πρώτη φορά και νομίζω πως κάτι έκαναν καλά!

Είναι η πρώτη μας στάση στο ταξίδι που ξεκινήσαμε παρέα και εύχομαι η συνέχεια να σας αρέσει όσο και σε εμάς. Το «Κάτι δεν κάναμε καλά» είναι μόνο η αρχή.

2)Ποια τα πρώτα σχόλια που σου έκαναν για το κομμάτι;

Ίσως τα καλύτερα σχόλια που έλαβα ποτέ μετά το Γιαρεμ.

Δουλέψαμε όλη η ομάδα μου αρκετούς μήνες πάνω στο τραγούδι με τόσο αγάπη και προσοχή για να του δώσουμε την μορφή που θέλαμε, όποτε όταν όλα τα σχόλια είναι θετικά αποδεικνύεται   ότι «κάτι κάναμε καλά»

3)Θα ήθελες να έλεγες το κομμάτι μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη;  ντουέτο;

Αν σκεφτείς ότι χαίρομαι έστω και που ακούγονται τα back vocals του στο κομμάτι, φαντάσου με τι χαρά θα δεχόμουνα να το πούμε παρέα!!!

Μακάρι ο Γιάννης Ζουγανέλης στο μέλλον να με επιλέξει ώστε να κάνουμε ένα ντουέτο μαζί!

4)Πως ένιωσες όταν το τραγούδησες πρώτη φορά ;

Ήταν σα να ήταν χαραγμένο από πάντα μέσα στη μουσικότητα μου αυτό το τραγούδι ! Τελικά όταν σε εμπιστεύονται συνθέτες και στιχουργοί και γράφουν επάνω σου, εκεί καταλαβαίνεις τη διαφορά από  το να σου δώσουν απλά ένα οποιοδήποτε τραγούδι ! Αυτό το τραγούδι είναι εγώ απ’όλες τις πλευρές του !

5) Γενικά τραγουδάς τέτοιου είδους τραγούδια, σε λάτιν ρυθμούς ;

Λατρεύω τις λάτιν μελωδίες και μου αρέσει να τις χορεύω.

Για τις ανάγκες του clip εκανα μαθήματα χορού λάτιν και πιστεύω ότι θα τα συνεχίσω. Είναι μια κουλτούρα που μου αρέσει πολύ.

6)Ανυπομονείς να ανοίξουν ξανά  μαγαζιά για να ξεκινήσετε εμφανίσεις;

Ανυπομoνώ να ανοίξουν τα μαγαζιά για να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε. Είμαστε ο μόνος κλάδος που πρώτος σταμάτησε να λειτουργεί και εξακολουθούμε να είμαστε εκτός. Μου λείπει πολύ η δουλειά μου, η επαφή μου με τον κόσμο και  η καθημερινότητα μου. Ξέρω ότι δε θα επιστρέψει ποτέ όπως παλιά αλλά έστω και με τα νέα δεδομένα πρέπει να επαναλειτουργήσουμε..

7)Πως περνούσες την καραντίνα σου ;

Δε θα παραπονεθώ πέραν του οικονομικού καθόλου, γιατί για μένα ήταν ένα τεράστιο μάθημα! Με γνώρισα από την αρχή, πέρασα πολλές ώρες με το σκυλάκι μου που λόγω δουλειάς σχεδόν δε το έβλεπα..

Γυμνάστηκα και χάρηκα  την φύση πιο πολύ ! Μου άρεσε αυτή η παύση αλλά νομίζω αρκετά.. Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, αν και το παρελθόν δε γυρίζει ποτέ…

8)Προηγήθηκαν άλλα κομμάτια πριν από αυτό;

Φυσικά είμαι στην δισκογραφία από το 2008 αλλά τα τελευταία τέσσερα χρονιά θα έλεγα ότι κάνω αυτό που νιώθει η καρδιά μου.

Θέλω να φτιάχνω έναν δικό μου ήχο, μια δίκη μου διαδρομή και όχι να πηγαίνω σε πεπατημένες οδούς.

9) Ποιο τραγούδι σημάδεψε τη ζωή σου;

Τα ήσυχα βραδιά της Αρλέτας. Ήταν το 2005 όταν έχασα τη μητέρα μου.. Και το 2006 μου έλαχε να το τραγουδήσω στο Dream Show στην αποχώρηση μου !

10) Ποια τα σχέδια σου για το μέλλον;

Αυτό το διάστημα θέλω να επικοινωνήσω όσο καλύτερα γίνεται το νεο μου Single “κάτι δεν κάναμε καλά” για να το μάθει και να το αγαπήσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.

Παράλληλα ακούω τραγούδια και τα δοκιμάζω στο στούντιο για να ολοκληρώσω το άλμπουμ μου.

Και αφού επιτέλους δόθηκε το “πράσινο φως” για τις συναυλίες σε εξωτερικούς χρόνους , θα κάνω περιοδεία τόσο με τον Γιάννη Ζουγανέλη, όσο και μόνη μου.