Μανούσος Μανουσάκης: Έρχεται νέα σειρά με τίτλο «Κόκκινο ποτάμι»


Μια νέα, φιλόδοξη σειρά με τον τίτλο «Κόκκινο ποτάμι», η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη και αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρός Ασίας και του Πόντου, ετοιμάζει για την τηλεόραση του Open ο Μανούσος Μανουσάκης

«Η ιδέα για τη σειρά προέκυψε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν διαβάζοντας ανακάλυψα ότι υπάρχει μια μαύρη πτυχή της ελληνικής Ιστορίας που δεν τη γνωρίζει ο κόσμος ή ξέρει μια γενικότητα. Δεν είναι δυνατό να μη γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Μια πληθυσμιακή ομάδα, όπως είναι ο Ποντιακός Ελληνισμός, που τόσο λίγο γνωρίζουμε» είπε στο «TV Εθνος» ο γνωστός σκηνοθέτης, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι η ιστορία που θα βγει στον αέρα (εκτός απρόοπτου τον Οκτώβριο του 2019) «περιστρέφεται γύρω από ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι. Ωστόσο, οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει, όπως η βία και η απανθρωπιά, το οδηγεί σε χωρισμό χωρίς να γνωρίζει κανείς αν στη συνέχεια θα ‘ναι πάλι μαζί».

Το σενάριο υπογράφουν ο Νίκος Απειρανθίτης και η Δώρα Μασκλαβάνου, ενώ τη μουσική σύνθεση – επένδυση έχει αναλάβει ο Χρήστος Παπαδόπουλος. Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 30 επεισόδια Τα γυρίσματα, που, αν όλα πάνε καλά, υπολογίζεται να ξεκινήσουν μέσα στον Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στη Μόσχα και στο Παρίσι.

Πηγή : CYtoday