Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου ΓιαννακόπουλουΔόθηκε η επίσημη πρώτη παράσταση την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Παραστάσεις: 3 & 4 Ιουνίου 2022, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄

ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Με κέφι, γέλιο, μουσική και χρώμα ο ΘΟΚ καλωσόρισε, χθες βράδυ (2 Ιουνίου), το καλοκαίρι, με την επίσημη πρώτη παράσταση της κωμωδίας Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους και το παρατεταμένο χειροκρότημα εκλεκτοί καλεσμένοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του Τύπου και πλήθος φίλων του ΘΟΚ, μεταξύ των οποίων: ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής, οι Βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου και Άριστος Δαμιανού, ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους Σούλα Ζαβού, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Φλωρεντία Σάββα και τα Μέλη Γιώργος Λοΐζου, Χριστίνα Μυλωνά Παρπαρίνου, Ευανθία Σάββα, Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη. 

*

Μια παλιά οικογενειακή βεντέτα στοιχειώνει τις ζωές δύο απλών ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους: του Θωμά Μακρυκώστα και του Στέλιου Κοντογιώργη. Το μίσος αναζωπυρώνεται και οι δύο ήρωες δέχονται οικογενειακές πιέσεις για να αναλάβουν το χρέος της αντεκδίκησης. Διασταυρώνονται κατά τύχη σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κι έτσι η αόρατη διαμάχη γίνεται ορατή. Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτό το ξέφρενο αλληλοκυνηγητό και να γράψουν στο χιόνι την παλιά έχθρα; 

Η κωμωδία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, γραμμένη το 1959, γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά της, ο απόηχος της οποίας είναι έντονος ακόμα και σήμερα. 

Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Λάρκου και οι συνεργάτες του, έχοντας ως σύμμαχό τους τις απίθανες καταστάσεις, το σπαρταριστό διάλογο και τον καταιγιστικό ρυθμό του έργου, ζωντανεύουν σκηνικά τις συνέπειες ενός αδικαιολόγητου εθίμου, προσφέροντας γέλιο και σατιρίζοντας ανθρώπινους τύπους και συμπεριφορές.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Παναγιώτης Λάρκου

Σκηνικά-Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Μουσική σύνθεση-διασκευές: Δημήτρης Σπύρου

Χορογραφία-Κίνηση: Άννη Χούρη

Βοηθός σκηνογράφος-ενδυματολόγος: Ελένη Ιωάννου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Παίζουν: Βασίλης Βασιλάκης, Πέτρος Γιωρκάτζης, Μιχάλης Καζάκας,

Ηλιάνα Κάκκουρα, Νάγια Τ. Καρακώστα, Μιχάλης Μουστάκας, 

Ονησίφορος Ονησιφόρου, Βασίλης Χαραλάμπους, Άγγελος Χατζημιχαήλ

Παραστάσεις

Λευκωσία

Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄

3 και 4 Ιουνίου 2022 

Λάρνακα

Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο

8 Ιουνίου 2022

Ελεύθερη Αμμόχωστος

Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας 

10 Ιουνίου 2022

Λεμεσός

Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» 

17 και 18 Ιουνίου 2022 

Έναρξη παραστάσεων: 21:00

ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Λευκωσία

3 Ιουνίου 2022 (ελληνικά)

4 Ιουνίου 2022 (αγγλικά & τουρκικά)

Λεμεσός

18 Ιουνίου 2022 (αγγλικά & τουρκικά)            

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Για οργανωμένες παραστάσεις σε δήμους και κοινότητες, τηλέφωνο 22 864330

Φωτογραφίες: Αντώνης Αντωνίου