Μακριά, είναι όπου δε θες να παςΤο μαζί από το χώρια απέχουν κατά πολύ, ωστόσο η αγάπη καταφέρνει να τους δέσει, κάνοντας τα χιλιόμετρα που τους διατρέχουν να φαντάζουν μηδαμινά…
Είναι δύσκολο και περίπλοκο όλο αυτό, καμία φορά ίσως και ψυχοφθόρο, όμως υπάρχει και τίποτα εύκολο μπροστά στην αγάπη;

Μάλλον όχι γιατί η αγάπη μπορεί να καταφέρνει να κάνει τα σύνθετα πιο απλά ωστόσο απαιτεί πάντα κόπο και προσπάθεια.

Από κει που κρυώνεις και περιπλανιέσαι στην μοναξιά σου, μπορεί να σε αρπάξει από το χέρι και να σε οδηγήσει εκεί όπου η καρδιά σου θα ζεσταθεί από μια κενή αγκαλιά που άφησες πίσω σου φεύγοντας, αρκεί να το θέλεις κι εσύ.

Όταν αγαπάς τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορείς να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια ακόμα κι αν αυτά έχουν να κάνουν με την απόσταση, καθώς πολλά ζευγάρια την θεωρούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην σχέση τους και την φοβούνται.

Μα τίποτα δεν έχεις να φοβάσαι όταν αγαπάς κάποιον, το θέμα είναι να τολμήσεις και να παλέψεις για την σχέση σου, ξεπερνώντας όλα αυτά τα θέματα.

Είναι κρίμα για μία ιδέα να αφήσεις να καταστραφεί ό,τι πιο όμορφο έχεις χτίσει στην ζωή σου.
Εύκολα μπορεί να πει κανείς «δεν γίνεται να είμαστε μαζί», δύσκολο όμως να το κάνει. Γιατί η αγάπη δεν είναι λόγια, είναι συναισθήματα και τα συναισθήματα αυτά δεν σβήνουν, ούτε ξεχνιούνται. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις να σώσεις και να φυλάξεις την αγάπη σου παρά να αφήσεις την ιδέα της απόστασης να σε τρομάξει και να σε απομακρύνει.

Εξάλλου τι είναι η απόσταση μπροστά στην αγάπη;
Είναι ένα τόσο δα μικρό λιθαράκι που όχι καταστρέφει μία σχέση αλλά ίσα ίσα την δυναμώνει πιο πολύ.
Μέσα από μία αποδοκιμασία, καταφέρνει να ενώσει δυο ανθρώπους που αγαπιούνται ακόμα πιο σφιχτά.
Το μόνο που απαιτεί από σένα είναι απλά κάποιες θυσίες, κάποιες υποχωρήσεις.
Όμως αυτό το ζητά και η αγάπη έτσι κι αλλιώς όχι μόνο η απόσταση.
Μια σχέση για να αντέξει και να στεριώσει θέλει συμβιβασμούς και κατανόηση κι ας βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου.
Άρα η απόσταση μάλλον είναι μια δικαιολογία όσων δεν θέλουν να προσπαθήσουν και να αγωνιστούν για την σχέση τους. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά και τίποτα δύσκολο , επομένως όσοι τα παρατούν δεν είναι σίγουροι αν αγαπούν αρκετά έτσι ώστε να μπορέσουν να αντέξουν. Έτσι χωρίς να δοκιμάσουν καν, εγκαταλείπουν το πεδίο καθώς έχουν αποκλείσει κάθε τρόπο με το να είναι μαζί με τον αγαπημένο τους, θεωρώντας το αδιανόητο.

Αξίζει να ταξιδεύεις μέχρι την άλλη άκρη για να βρεθείς έστω λίγες ώρες μαζί με τον αγαπημένο σου.
Αξίζει να ξενυχτάς σε σταθμούς και σε πλοία για να τον συναντήσεις και να τον σφίξεις δυνατά στην αγκαλιά σου. Αξίζει να υπομένεις την μοναξιά και το «μου λείπεις» για λίγες όμορφες στιγμές μαζί του.
Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις αδύναμος και ότι δεν μπορείς άλλο, θα ξεσπάσεις και θα κλάψεις, θα στενοχωριέσαι κι αυτό ίσως να σε οδηγήσει σε αντιπαράθεση μαζί με τον σύντροφό σου.
Όμως για μία στιγμή όταν κλείσεις τα μάτια σου και βάλεις το χέρι στην καρδιά όλα αυτά θα ξεχαστούν στο λεπτό καθώς θα σκεφτείς το ποσό όμορφα είναι ότι είστε μαζί και ότι αυτές οι μικρές στιγμές διαφωνίας και τσακωμών δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που ζείτε όταν είστε μαζί.

Γι’ αυτό λοιπόν να αγαπάτε τον σύντροφό σας μαζί με την απόσταση του και να μην αφήνεται τίποτα και κανένα να σας χωρίσει. Αν θέλετε κάτι πραγματικά όλα τα μπορείτε.
Εξάλλου πολλοί λένε πως μακριά είναι εκεί όπου δεν θέλεις να πας.
Εσείς που αγαπάτε όμως πραγματικά αποδείξτε σε όσους φοβούνται να αγαπήσουν και να βιώσουν την απόσταση ότι κάνουν λάθος…

Πηγή : fwords.gr