ΜΑ(Τ)ΤΕΡ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13,  ΣΑΒΒΑΤΟ 14 και ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019,

ΩΡΑ 8.00 μμ.

ΣΤΕΓΗ ΧΟΡΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Μία δια-δραστική παράσταση-εγκατάσταση πολυμέσων, σύγχρονου χορού, μουσικής  και λόγου   προτείνει η χορογράφος Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl με την σύμπραξη μιάς ομάδας εκλεκτών συνεργατών.

Τίτλος του έργου  ΜΑ(Τ)ΤΕΡ, ένα έργο για την ζωή, την πρώτη ύλη, τον πρώτον άλλον. ‘Ενας  στοχασμός  πάνω στην ταυτότητα, την θηλυκότητα, τον χρόνο, τη γέννηση και τον θάνατο.

Η χορογράφος ανοίγοντας το πεδίο της εξερεύνησής της κάλεσε σε συνεργασία την εικαστικό  Κλίτσα Αντωνίου, τον σχεδιαστή φωτισμού Γιώργο Λάζογλου και την μουσικοσυνθέτη Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου, να  διαμορφώσουν εικαστικά και ηχητικά τον χώρο της Στέγης  Χορού Λευκωσίας, σε έναν τόπο διά-δρασης όπου το κοινό μπορεί να κινηθεί και να παρακολουθήσει μια σειρά από επιτελέσεις των  εξαιρετικών χορευτών της ομάδας, που συνδυάζουν την performance  με τον σύγχρονο χορό.

Το σώμα ως matter/πρώτη ύλη αλλά και ως γενεσιουργός αρχή/mater/μητέρα, έρχεται σε διάλογο με τα υλικά, τα σύμβολα, τις λέξεις  και τις έννοιες που απαρτίζουν ένα σύμπαν, μέσα στο οποίο η χορογράφος επανακαθορίζει την οντολογική και υπαρξιακή θέση της γυναίκας.

«Είναι μεγάλη χαρά να μοιράζομαι την δημιουργική διαδικασία αυτής της παράστασης  με τους σταθερούς συνεργάτες μου Λοίζο Κωνστατίνου, Φούλη Στυλιανίδου, Ηβη Χατζιβασιλείου και Χριστιάνα  Ευτυχίου αλλά και με τους δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες, καινούργια μέλη της ομάδας χορού Ασώματες Δυνάμεις, την Λαμπρινή Γκόλια και τον Περικλή Σκορδίλη.»

Σύλληψη Ιδέας / Σκηνοθεσία / Χορογραφική διεύθυνση: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl

Εικαστική εγκατάσταση: Κλίτσα Αντωνίου

Μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου

Χορεύουν / Συν δημιουργούν: Λαμπρινή Γκόλια, Χριστιάνα  Ευτυχίου, Λοίζος Κωνσταντίνου,

Περικλής Σκορδίλης, Φούλη Στυλιανίδου, Ηβη Χατζηβασιλείου.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βεκόπουλος

Γραφιστικός σχεδιασμός: Ερνστ Lindahl

Παραγωγή: Ασώματες Δυνάμεις με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, πρόγραμμα Πολιτισμός.

Η παράσταση περιέχει γυμνό και είναι κατάλληλη για κοινό άνω των 12 ετών

Τιμή εισόδου 10 ευρώ και 5 ευρώ (για χορευτές μαθητές, άνεργους, συνταξιούχους)

ΣΤΕΓΗ ΧΟΡΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, Παρθενώνος  25, Αγ Ανδρέας, Λευκωσία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   99360503

Οι Ασώματες Δυνάμεις  δημιουργήθηκαν το 1996 στο Παρίσι, από την Ελληνίδα χορογράφο  Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl, το 2000 μεταφέρθηκαν στην Στοκχόλμη, κι από το 2004 εδρεύουν στην Λευκωσία.

Παρουσίασε έργα της στο Dansens hus, Μaritimemuseet, Medelhavsmuseet, Historiskamuseet, Glashuset και Modernadansteatre (Στοκχόλμη) Aversta Museum of Modern Art, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, CCN (Παρίσι), Les Hivernales (Αβινιόν), Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Κυπριακή Πλατφόρμα Χορού, Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια, Cyprus European Dance Festival, Dance Waves, No-Body, Visibility, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης, στο Maison de la Musique et de La Danse (Στρασβούργο) στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο 3ο Φεστιβάλ Χορού Ζακύνθου, στο 3ο Dance Bridges festival στην Καλκούτα της Ινδίας, κ.α.

Οι Ασώματες Δυνάμεις δουλεύουν με βάση τον αυτοσχεδιασμό, τον σύγχρονο χορό, τον λόγο και την εικόνα, για να δημιουργήσουν ένα ποιητικό σύμπαν που θέτει στο κέντρο του, την ανθρώπινη εμπειρία.