Λούκας Γιώρκας: Ο χωρισμός με την Έλενα Ράπτη και η επικείμενη συνεργασία μαζί της

Η σχέση του Λούκα Γιώρκα με την Έλενα Ράπτη ξεκίνησε το 2014 και όλο αυτό το διάστημα μέχρι το χωρισμό τους, τρία περίπου χρόνια, ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Μέσων. «Ήταν αναμενόμενο να πάρει δημοσιότητα. Δεν με πείραξε. Όταν έκλεινε η πόρτα, όλα έμεναν έξω. Για τη σχέση μας γράφτηκαν διάφορα, ανάμεσα στα οποία και πολλά άσχημα. Δεν εισέβαλαν όμως ποτέ με βία στον προσωπικό μας χώρο. Γράφτηκαν αναλήθειες, αλλά δεν ασχολούμαι. Κανένα δημοσίευμα του χωρισμού μας δεν προσέγγισε την αλήθεια» λέει στο περιοδικό People και την Γωγώ Θωμά.

Ήταν μια δυνατή σχέση. Θα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας επανασύνδεσης; «Τέλος δεν λέω ποτέ για τίποτα. Πολλές φορές η ζωή σού τα φέρνει με τέτοιο τρόπο ώστε να γελάει μαζί σου. Ποτέ δεν λέω ποτέ» ομολογεί.

Είναι γνωστό πως το πρώην ζευγάρι συνεργαζόταν στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της Έλενας Ράπτη. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να έχουμε μια επικοινωνία με την Έλενα. Είχαμε κάνει τότε μία μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, Το Μυστικό της Νίκης, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Τώρα ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο επεισόδιο, Το Μυστικό της Νίκης 2: Οι Περιπέτειες του Βίκτωρα. Ήταν μια δική μου ιδέα και έχω καταθέσει προτάσεις και για επόμενα επεισόδια. Είναι όμως μία καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης που κάποια στιγμή μπορεί να τελειώσει. Η Έλενα στο πλαίσιο των κοινωνικών της δράσεων ασχολείται και με κάτι άλλο, το οποίο δεν ξέρω αν θέλει να ανακοινώσει, όπου μπορεί επίσης να συνεργαστούμε».

Από τον τρόπο που μιλά φαίνεται σαν να ήταν ένας πολύ ομαλός, πολιτισμένος και ωραίος χωρισμός. «Όταν δύο άνθρωποι δεν είναι πια μαζί, δεν μπορείς να πεις ότι χώρισαν ωραία. Δεν εννοώ ότι υπήρξαν καβγάδες, όμως δεν είναι ευχάριστο. Προσπαθούμε να έχουμε όσο πιο αρμονική σχέση γίνεται» παραδέχεται. Μέχρι σήμερα έχει φτάσει ποτέ κοντά στο γάμο; «Στον τόπο, στην οικογένεια και με τις πεποιθήσεις που μεγάλωσα, ο γάμος και τα παιδιά για εμένα είναι στόχος ζωής. Το απόλυτο στοίχημα. Αλλά δεν είμαι επιπόλαιος. Όταν έρθει η στιγμή να το κάνω, θα ξέρω ότι είμαι έτοιμος να στηρίξω το σπίτι μου όταν χρειαστεί. Και αυτή τη στιγμή δεν νιώθω έτοιμος για αυτό».

Σήμερα έχει προχωρήσει τη ζωή του; Είναι έτοιμος για μια νέα σχέση; «Βρίσκομαι σε μια πολύ δημιουργική φάση επαγγελματικά. Φόρτισα τις μπαταρίες μου, γιατί ήμουν ένα μήνα στην Κύπρο, κλεισμένος στο σπίτι. Είχα ανάγκη να μείνω μόνος. Επιζητώ καθημερινά να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου. Επέστρεψα με όρεξη και πολλές ιδέες. Αφήνω τα πράγματα να έρχονται φυσικά. Προσπαθώ να είμαι έτοιμος για ό,τι έρθει».