«ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» Νέα ραδιοφωνική εκπομπή σε συνεργασία Πανεπιστημίου Κύπρου και ΡΙΚ


Κατά γενική ομολογία, η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας πολλών δραστηριοτήτων της ζωής μας, μία εκ των οποίων είναι η ανέπαφη/εικονική επικοινωνία, τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια σφαίρα. Επιπρόσθετα, σε μια εποχή όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής μοιάζει να γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκος, η δημόσια συζήτηση και ο ανοικτός διάλογος με βάση τον επιστημονικό λόγο και τον ραδιοφωνικό αντίλογο, δεν μπορεί παρά να συνδράμει στη «χαρτογράφηση συντεταγμένων» ακόμη και για την πρακτική εισήγηση και παραγωγή λύσεων σε προβλήματα, ζητήματα ή ερωτήματα.

To Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, αφουγκραζόμενο τις ιδιάζουσες συνθήκες και προκειμένου να διαχειριστεί τις προκλήσεις της κοινωνικής αποστασιοποίησης, διευρύνει την εμβέλεια δράσης και επιστημονικής παρέμβασης του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, μέσω του Πρώτου Προγράμματος του ΡΙΚ, με τη νέα εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος».

Η νέα αυτή εκπομπή εγκαινιάζεται στις 5 Ιανουαρίου 2021 με τον Καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας,  Σταύρο Σ. Φωτίου, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Μαθήματα Ζωής». Η συζήτηση θα περιλάβει οπτικές όπως ο έρωτας, η σεξουαλικότητα και η αγάπη, ο ψυχοσωματικός εαυτός με τα κίνητρα και τις πράξεις μας, η κοινωνία με τον συνάνθρωπο και η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων. Ακόμη θα συζητηθούν ζητήματα όπως η αγωγή και ο πολιτισμός, η σχέση με τον Θεό και τη φύση. Στη συζήτηση θα γίνουν αναφορές και για την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Κάθε πρώτη Τρίτη εκάστου μηνός, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φοιτητές και συνεργαζόμενοι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να αναλύσουν επίκαιρα ή άλλα τοπικά και διεθνή θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Παράλληλα, μέσω ζωντανής τηλεφωνικής επικοινωνίας, θα απαντούν σε ερωτήματα και απόψεις ενδιαφερομένων. Η καινούρια αυτή εκπομπή έρχεται να προστεθεί στις υφιστάμενες και πλέον ευρέως γνωστές ραδιοφωνικές διαλέξεις που μεταδίδονται τις υπόλοιπες Τρίτες κάθε μήνα, μέσα από το θεσμό των Ελεύθερων Πανεπιστημίων.

Tο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ευχαριστεί δημόσια τη Διεύθυνση του ΡΙΚ, που παρά τις περιοριστικές υγειονομικές καταστάσεις που βιώνουμε, δεν δίστασε καθόλου να στηρίξει την πρωτοβουλία ως ένα ακόμη βήμα κοινωνικής προσφοράς.

Τις Τρίτες, λοιπόν, από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ., θα είμαστε μαζί για ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Επειδή μαζί δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια σύγχρονη και ανθρώπινη επικοινωνία. Συντονιστείτε στη συχνότητα 97.2 ή παρακολουθείστε τις εκπομπές στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ: ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ – http://cybc.com.cy/audio-on-demand/