ΛΗΞΗ 35ΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024


Με δύο τελετές που διοργανώνονται στην Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, στο Κτίριο ΘΟΚ στη Λευκωσία, οι διοργανωτές των Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου κλείνουν πανηγυρικά τη φετεινή διοργάνωση του θεσμού που γίνεται η αφορμή να εμπλακούν χιλιάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί ανά το παγκύπριο με το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων.

Στην τελετή που θα γίνει στις 10 Απριλίου 2024, θα τιμηθούν τα Γυμνάσια που διακρίθηκαν και θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση Εκάβη του Ευριπίδη από το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφου.

Η τελετή που θα γίνει στις 11 Απριλίου 2024 θα είναι αφιερωμένη στα Λύκεια που διακρίθηκαν και σε αυτή θα παρουσιαστεί μαθητική θεατρική παράσταση από το Παγκύπριον Γυμνάσιον, με το έργο Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή.

Η απόφαση των συνδιοργανωτών να δοθεί η ευκαιρία σε σχολεία που κέρδισαν το πρώτο βραβείο να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους από το τιμητικό βήμα της σκηνής του ΘΟΚ, αγκαλιάστηκε θερμά, και τα δύο σχολεία επιλέγηκαν με κλήρωση τελικά. Στο πρόσωπο των παιδιών που θα παρουσιαστούν στη σκηνή του ΘΟΚ, οι διοργανωτές, τιμούν όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος στους σχολικούς αγώνες και κάθε παιδί και εκπαιδευτικό ξεχωριστά.

Στην τελετή της 11ης Απριλίου 2024 θα βραβευτεί και ο εκπαιδευτικός Σταύρος Αντωνόπουλος, συνεχίζοντας το θεσμό της βράβευσης κάθε χρόνο, ενός εκπαιδευτικού που προσέφερε πολλά στο θεσμό των Σχολικών Αγώνων.

Συνδιοργανωτές

Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Υποστηρικτής

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Και οι δύο τελετές εντάσσονται κάτω από την ομπρέλα του Theatre in Palm, της πλατφόρμας στήριξης νέων καλλιτεχνών.

Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, οι Τελετές δεν είναι ανοιχτές στο κοινό.