Λιδάκης για μήνυση: «Προσπάθησα να συνεννοηθώ, χωρίς ανταπόκριση» (Video)


Ο Μανώλης Λιδάκης παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή «Με το Καλημέρα» του Ε, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε πρόσφατα, για τα τραγούδια του που ακούγονται στο σήριαλ «Μπρούσκο».

Αρχικά, στο κλητήριο ένταλμα ο τραγουδιστής αναφέρει ότι τέτοιου είδους μετάδοση, χωρίς τη συγκατάθεσή του, αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων της πνευματικής του ιδιοκτησίας.

«Ο κ. Λιδάκης θεωρεί ότι αδικήθηκε γιατί δεν ζητήθηκε η συγκατάθεσή του για να χρησιμοποιηθεί φωνή του. Πιστεύει επίσης πως αυτό που έγινε είναι άδικο, εν όψει του ότι είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, που εκπέμπεται σε πάρα πολλές χώρες και θα έπρεπε να συζητήσουν μαζί του», δήλωσε παράλληλα στην εφημερίδα Espresso ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Γιάννης Γεωργιάδης.

Ο Μανώλης Λιδάκης, στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή του Ε και τη Χριστίνα Λαμπίρη, ξεκαθάρισε τα πράγματα κι εξήγησε πως η εταιρεία Heaven πριν δυο χρόνια ηχογράφησε μαζί του το δίσκο «Αύριο θα είναι αργά», στον οποίον συμπεριλαμβάνονται τα τραγούδια της σειράς, χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο, λόγω απόλυσης του τότε διευθυντή της εταιρείας, Γιώργου Κυβέλλου, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, οι μουσικοί που έπαιξαν να πληρωθούν με καθυστέρηση χρόνων και η εταιρεία να χρησιμοποιεί τα ηχογραφήματά του, χωρίς την έγκρισή του.

Τόνισε πως για τη χρήση των τραγουδιών με τη φωνή του στο σήριαλ θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί και συγκατανεύσει, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν κινήθηκε νωρίτερα νομικά εναντίον της εταιρείας δήλωσε: «Δεν είμαι δικομανής, έκανα υπομονή δυο χρόνια και προσπάθησα ανθρώπινα να συνεννοηθώ μαζί τους, χωρίς να δω ανταπόκριση».

Πηγή: ogdoo.gr