Λένα Σταμέλου (Lena Loo) “Ιστορία μου, Αμαρτία μου”


Μια νεαρή τραγουδίστρια αλλά και ηθοποιός που κυκλοφορεί το πρώτο της μουσικό κομμάτι ….ένα παλιό κομμάτι, το οποίο κάνει επανεκτέλεση και που μας το παρουσιάζει έτσι όπως εκείνη το φαντάστηκε , σε στυλ cabaret Jazz…….

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

  1. Λένα μου το κομμάτι «Ιστορία μου, αμαρτία μου», τις Ρίτας Σακελαρίου, είναι το κομμάτι που επέλεξες να κάνεις διασκευή σε στυλ «cabaret jazz». Θες να μας μιλήσεις λίγο γι’αυτό ;

Στο πρώτο lockdown, αποφάσισα να κυκλοφορήσω, το πρώτο μου μουσικό κομμάτι ως ερμηνεύτρια, ως Lena Loo, έτσι αποφάσισα να κυκλοφορήσω μια διασκευή του κομματιού «Ιστορία μου, αμαρτία μου». Ως ηθοποιός φαντάστηκα μια εναλλακτική ιστορία του συγκεκριμένου λαϊκού κομματιού, με ατμόσφαιρα film noir ,σ’ένα κακόφημο καμπαρέ, όπου η femme fatale εκδικείται το βασανιστή της μέσω του «ποτού της αμαρτίας’’. Πειραματίστηκα λοιπό με τη μελωδία, αλλά την τελική σφραγίδα και επιμέλεια της διασκευής του κομματιού την έβαλε ο Σπύρος Παζιωτης με το υπέροχο πιάνο, μπάσο, κρουστά, ο Διονύσης Κοκολης με την υπέροχη τρομπέτα και φυσικά ο ηχολήπτης και φίλος Νίκος Κριτσελης. Εικόνα στην φαντασίωση μου έδωσε με τον καλύτερο τρόπο, ο Δημήτρης Ευλαμποδης.

  1. Αλήθεια γιατί επέλεξες αυτό το κομμάτι ;

Θεωρώ ότι ο δυναμισμός του πρωτότυπου κομματιού σε συνδυασμό με την δυνατή ερμηνεία της Ρίτας  Σακελαρίου ήταν η κινητήριος δύναμη μου. Είναι ένα κομμάτι γεμάτο πάθος, έρωτα και καταστροφή και δε θα σας κρύψω ότι ανέκαθεν με συγκινούσαν οι έντονες σχέσεις και οι άνθρωποι.

3.Έχεις δοκιμάσει διάφορα στυλ μουσικής. Πως αποφάσισες να ασχοληθείς μ’αυτό τελικά;

Από πολυ μικρή ηλικία λάτρευα τις παλιές stars του old Hollywood, την jazz μουσική και τα film noir. Το cabaret jazz είναι κάτι που με εκφράζει σε απόλυτα. Όταν ερμηνεύω κομμάτια τέτοιου είδους, νιώθω λες και το σπίτι μου είναι η σκηνή και απλά μιλάω στους καλεσμένους μου. Σχεδόν μεταφυσική αίσθηση.

4 Ποια άλλα είδη μουσικής έχεις μελετήσει ;

Από παιδί είχα κυρίως ξένα ακούσματα. Ξεκίνησα με classic rock,pop  και φυσικά musical λόγω του επαγγέλματος μου. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε με τον επίσης ηθοποιό, μουσικό και συνοδοιπόρο μου στα όνειρα και τη ζωή, Σπύρο Παζιωτη (greco latino), μια latin μπάντα στην οποία εντάξαμε σιγά σιγά και το cabaret jazz στυλ. Όμως , η μεγάλη μου αγάπη ήταν πάντα η JAZZ.

  1. Θα ήθελες μέσα από την δουλειά σου να κάνεις πιο πολύ κόσμο να αγαπήσει το jazz ;

Παρ’ολο που στην Ελλάδα οι επιλογές της μαζικής διασκέδασης είναι συγκεκριμένες και κάποια είδη είναι δύσκολο να σταθούν ως επάγγελμα, θα ήθελα πολύ να καταφέρω να ανοίξω λιγο την παλέτα του μουσικοθεατρικού και interactive θεάματος, μέσω της jazz αλλά με μια πιο παιχνιδιάρικη(jazzy) διάθεση.

  1. Λένα μου είσαι μέλος και σε χορωδίες. Θες να μας πεις πόσο εύκολο είναι να «παντρεύονται» τόσες φωνές. Είναι εύκολο για σένα να πρέπει να συγχρονίζεσαι και με άλλα άτομα ;

Τα πολυφωνικά σύνολα είναι κάτι που αγαπώ πολύ και δε χάνω ευκαιρία να συμμετέχω. Είμαι μέλος της gospel χορωδίας ,στο ωδείο Φ.Νακας, με μαέστρο την Τερρυ Βακιρτζογλου και στη χορωδία Chores της Μαρίνας Σαττι.

Το πάντρεμα των φωνών είναι μαγικό και από εκπαιδευτικής άποψης πολύ σημαντικό για έναν τραγουδιστή.

Εγω απλά, τυγχάνει να έχω και μια ευκολία στο συγχρονισμό και συντονισμό σε τέτοια σύνολα, αλλά σίγουρα αυτό προκύπτει και από τη μεγάλη μου αγάπη ως προς αυτό.

  1. Ποια επίθετα θεωρείς ότι ταιριάζουν στο είδος μουσικής που ερμηνεύεις ;

Ατμοσφαιρική ,απαλή, θεατρική, παιχνιδιάρικη.

  1. Αν όλα παν καλά προγραμματίζεις εμφανίσεις ;

Έχοντας δημιουργήσει το δικό μας μικρό cabaret project με τους συνεργάτες μου(Ντένη Αργυροπούλου,Σπύρο Παζιωτη και Άγγελο Τσουρελη),τις Jazzy Souls είχαμε και έχουμε σκοπό να το παρουσιάσουμε και σε θεατρικές σκηνές, bars και ζεστούς φιλόξενους χώρους που μπορούν να μεταμορφωθούν σ ένα cabaret.

  1. Ποιο συνάδελφο σου θα ήθελες να δεις να τραγουδά jazz ;

Την αγαπημένη μου Ταινία Τσανακλίδου,  διότι θεωρώ ότι οι ερμηνευτικές δυνατότητες της και η γεμάτη πάθος προσωπικότητα της, θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στο είδος

10.Εκτός από τη μουσική ποια άλλη μεγάλη αγάπη έχεις ;

Πάντα παραμένει το θέατρο η μεγάλη μου αγάπη. Εκεί νιώθω ότι απελευθερώνομαι, εντείνονται οι αισθήσεις μου και γίνομαι πιο όμορφη, δυνατή και λαμπερή από οπουδήποτε.