Λεμεσός 2030 «Εκεί Έξω Μαζί»: Τρεις Μέρες, Εφτά Διαδρομές, Μία Πόλη.


Ενώνουμε τις καρφίτσες στον χάρτη, σχηματίζουμε διαδρομές και ενεργοποιούμε τον δημόσιο χώρο.

Το Λεμεσός 2030 ανακοινώνει το πρόγραμμα περιπάτων και ανοικτών δράσεων “Εκεί Έξω Μαζί”, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 14 και 16 Ιουνίου 2024 στη Λεμεσό.

Μέσα από εφτά διαδρομές και πέντε ανοικτές δράσεις, η υποψήφια πόλη και οι σχεδιαστικές ομάδες των περιπάτων συμπληρώνουν τη βιογραφία και το σύγχρονο αφήγημα της πόλης: μια αρχιτεκτονική περιδιάβαση στη Γειτονιά του Σίνε Βόλος θα μας ξεναγήσει σε ιστορικά κτίρια· ένας περίπατος στον Τουρκομαχαλλά θα μας μυήσει στο παρελθόν και το παρόν της οδού Ισμέτ Πασά· μια βόλτα με ποδήλατα θα προτείνει ότι η Λεμεσός μπορεί και πρέπει να γίνει ασφαλής για μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες/τισσες· μια επιβίβαση στο Λεωφορείο 30 θα δώσει φωνή σε πολύγλωσσες προσωπικές ιστορίες· μια βόλτα στο κέντρο της Λεμεσού θα μας υπενθυμίσει ότι ο δημόσιος χώρος είναι… δημόσιος· μια περιδιάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας θα μας “μιλήσει” για παρουσίες και απουσίες σχέσεων και αντικειμένων, για μύθους και τελετές· και, τέλος, μια μπαρότσαρκα στη νυχτερινή Λεμεσό θα μας συγχρονίσει με τον παλμό του χθες και του σήμερα.

Η ανοιχτή στο κοινό πρωτοβουλία, “Εκεί Έξω Μαζί”, προτείνει, επιπλέον, πέντε ανοικτές δράσεις: ένα πικ νικ στη Μαρίνα Λεμεσού, παιχνίδι, μουσική και εδέσματα στο πάρκο του Σίνε Βόλος, συζήτηση για την τουρκόφωνη λογοτεχνία της Λεμεσού, σινεμά στη θάλασσα με προβολή της βραβευμένης κυπριακής ταινίας “Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ” (σε σκην. Μάριου Πιπερίδη), κι ένα πάρτυ με DJ στην Πλατεία Αναγέννησης.

Υπενθυμίζεται ότι τις διαδρομές των περιπάτων έχουν χαράξει, μέσα από μία εξ ολοκλήρου συμμετοχική διαδικασία, 15 συμμετέχοντες-σχεδιαστές, ενεργοί/ές Λεμεσιανοί/ές, οι οποίοι έλαβαν μέρος τους προηγούμενους μήνες σε σειρά εργαστηρίων. Η ιδέα και η επιμέλεια της δράσης “Εκεί Έξω Μαζί” όπως και τον σχεδιασμό της συμμετοχικής διαδικασίας υπογράφει η Έλενα Αγαθοκλέους. Μαζί με την Ελένη Πασιά, συνεργάτιδα στον συντονισμό και σχεδιασμό των συμμετοχικών διαδικασιών, καθοδήγησαν τη χάραξη των εφτά περιπάτων και του περιεχομένου τους. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Λεμεσός 2030, η Ελεάνα Αλεξάνδρου.

Ποια είναι, τελικά, η Λεμεσός;” Με όσους τρόπους κι αν μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα, θα υπάρχει πάντα ένα νέο αφήγημα.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.lemesos2030.com

Πληροφορίες:

info@lemesos2030.com | 99800050

Περιορισμένος αριθμός θέσεων στους περιπάτους. Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Όλες οι δράσεις και οι περίπατοι είναι ανοιχτοί στο κοινό.