Λευκωσία – Η Φρειδερίκη, η κλήση από την Αστυνομία στον πατέρα της, η πρώτη τρομάρα και η ανθρωπιά

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα μάλλον απρόσμενο τηλεφώνημα δέχθηκε σήμερα από την Αστυνομία ο κ. Χρίστος Τομπάζος, όπως περιγράφει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η κόρη του Φρειδερίκη, έχασε το πορτοφόλι της με αποτέλεσμα να πέσει στα χέρια ενός αγνώστου, ο οποίος το παρέδωσε στην Αστυνομία.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Αστυνομία τον κάλεσε. Θα σκεφτεί κανείς πως μια τέτοια ιστορία ίσως δεν είναι άξια δημοσιεύσης, καθώς παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν κάθε μέρα. Το ζουμί όμως της ιστορίας αρχίζει από εκεί που Αστυνομικός παραδίδει το πορτοφόλι στον κ. Τομπάζο και αυτός τον ρωτά ποιος το βρήκε.

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Χρίστου στο Facebook και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε:

«Το πρωινό τηλεφώνημα με τρόμαξε. Το να σε παίρνουν από αστυνομικό σταθμό και να σε ρωτούν αν είσαι πατέρας της Φρειδερίκης Τομπάζου αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει. Αφού απάντησα μου λέει ο αστυνομικός ότι παραδόθηκε στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού ένα πορτοφόλι και από τα στοιχεία που είχε μέσα, ήταν της Φρειδερίκης. Η Φρειδερίκη δεν είχε καν συνειδητοποιήσει ότι έχασε το πορτοφόλι μέχρι εκείνη την ώρα. Πήγαμε πριν λίγο στον αστυνομικό σταθμό. Μας παρέδωσαν το πορτοφόλι. Τα 60 ευρώ μέσα κανονικά όπως και όλα το πολίτιμα για μια φοιτήτρια έγγραφα (ταυτότητα, πιστωτική κάρτα, φοιτητικά έγγραφα κλπ) Ζήτησα να μου δοθεί το τηλέφωνο του ανθρώπου που το βρήκε για να τον ευχαριστήσουμε. Δεν άφησε στοιχεία μου απάντησε ο αστυνομικός. Ήταν ξένος, Κούρδος της Συρίας, πολιτικός πρόσφυγας, συνεχίζει ο αστυνομικός. Να σαι καλά Άνθρωπε μου (από τις λίγες περιπτώσεις που το γράφω με κεφαλαίο). Λυπούμαι που δεν μπορώ να σου σφίξω το χέρι. Εύχομαι η πατρίδα μου να σου ανταποδώσει την ανθρωπιά.»