Λατρεύουμε ήδη αυτά τα 5 fashion trends από τα 70s


H δεκαετία που έδωσε στη μόδα, εκτός από τις καμπάνες και τα γεωμετρικά μοτίβα, και πολιτικές προεκτάσεις βάζοντας στο μικροσκόπιό της σημαντικές κοινωνικοπολιτικές συγκυρίες όπως τον πόλεμο των Αμερικάνων στο Βιετνάμ, το ατύχημα του Apollo 13 και το σκάνδαλο του Watergate, είναι και πάλι επίκαιρη. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε σένα που θες να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου γύρω από την παγκόσμια, σύγχρονη ιστορία αλλά για εσένα που είσαι οπαδός των νοσταλγικών, retro trends και υποστηρικτής της επιστροφής τους στο προσκήνιο.

Γιατί μπορεί με την πάροδο των χρόνων η μόδα να έχασε τα πατήματά της σε ό,τι αφορά το πολιτικό γίγνεσθαι αλλά τα 70s πάντα θα είναι χαραγμένα στο μυαλό μας σαν μία δεκαετία απελευθέρωσης (και όχι μόνο σεξουαλικής). Μία δεκαετία που τα ψυχεδελικά μοτίβα στα ρούχα και τα army jackets ήταν κάτι παραπάνω από hot fashion items. Που τα τακούνια δεν ήταν λεπτεπίλεπτα αλλά θορυβώδη ξύλινα και τα matching sets συμβόλιζαν τον συντηρητισμό, απέναντι σε μία νεολαία που ήταν έτοιμη να «εκραγεί».

Στην παρακάτω gallery θα βρεις πέντε fashion trends εκείνης της εποχής που είναι «so hot right now» και φέτος και εμείς σε προκαλούμε να τα υιοθετήσεις. Όχι μόνο σαν ένδειξη καλής πίστης απέναντι στις vintage τάσεις, αλλά ως πράξη «επανάστασης» απέναντι σε ό,τι θεωρείς δεδομένο… στο στυλ σου και στη διαμόρφωσή του!

Πηγή : like.philenews