Κύπριος Επιχειρηματίας «ζωντανεύει» ξανά το θρυλικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Mount Olympus


Στην παρουσία Υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης, των Δημοτικών Αρχών, του επιχειρηματικού γίγνεσθαι της Ελλάδας και της Κύπρου και  εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Σουρμένων στο Ελληνικό, η τελετή της επίσημης παρουσίασης του ιστορικού αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, “Mount Olympus” Boeing 727.

Το θρυλικό Boeing 727, το οποίο βρισκόταν εγκαταλελειμμένο στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού μετά την τελευταία του πτήση το 2001, είχε αγοραστεί το 1968 από τον Αριστοτέλη Ωνάση για το στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το όνομα της οποίας συνδέθηκε με την Ελλάδα και τον παγκόσμιο τουρισμό.

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Zela Aviation κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης, αγόρασε το ιστορικό αεροσκάφος και αφού το συντήρησε και ανακαίνισε, στη συνέχεια το παραχώρησε στο Δήμο Ελληνικού.

Καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ο Πρόεδρος της Zela Aviation κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης υπέδειξε, ότι το όλο εγχείρημα έχει ως στόχο, οι παλαιότεροι να μην ξεχάσουν, αλλά και οι νεότερες γενιές να μάθουν για την ιστορία του Ελληνικού, της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του εμπνευστή της, Αριστοτέλη Ωνάση. Η απόφαση του, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, να αγοράσει, να ανακαινίσει και να συντηρήσει το θρυλικό Boeing 727, ήταν ένα οφειλόμενο χρέος προς τη μητέρα πατρίδα Ελλάδα, αλλά και αποτέλεσμα του πάθους του ιδίου για τα αεροπλάνα, το οποίο αρχίζει από την παιδική του ηλικία στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλεσε το “Mount Olympus” ζωντανό μνημείο, αφού όπως υπογράμμισε, το θρυλικό αυτό αεροσκάφος, ένα από τα 6 Boeing που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης για την Ολυμπιακή Αεροπορία, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της Ελλάδος.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη βραδιά συγκινητική, αφού όπως ανέφερε, το Boeing 727 θα διατηρήσει την υλική μνήμη μιας λαμπρής περιόδου της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που ταυτίστηκε με την Ολυμπιακή Αεροπορία και τον Αριστοτέλη Ωνάση. Είμαστε πολύ τυχεροί, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, γιατί αυτή η ιστορική μνήμη θα συνεχίσει να διατηρείται, λόγω της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Zela Aviation κ. Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού και Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος επισήμανε, ότι με αυτό το εγχείρημα ο Δήμος συνεχίζει να διατηρεί ζωντανή και άσβεστη τη μνήμη της Ολυμπιακής Αεροπορίας και αυτό οφείλεται στον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως το έτερο ήμισυ σε αυτό το μεγαλειώδες όραμα. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον Πρόεδρο της Zela Aviation υπέδειξε, ότι με αυτή του την ενέργεια, το όνομά του περνά στην ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, την οποία, όπως είπε, ξεκίνησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και διέσωσε στο Δήμο, όπου είναι το σπίτι της, ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης.

Σημειώνεται, ότι το σπουδαίο αυτό κειμήλιο θα κοσμεί πλέον τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Γηπέδου Σουρμένων, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να ταξιδέψει στο παρελθόν και να ανακαλύψει το θαυμαστό κόσμο της αεροναυτικής βιομηχανίας.