Κορίτσια, ενημερωθείτε – Αυτή την ερώτηση να του κάνετε στο πρώτο ραντεβού

Αν θες να ξέρεις από νωρίς “πού οδεύει αυτή η σχέση”, μην τον ρωτάς μόνο το ζώδιό του. Δε λέω, είναι κι αυτό σημαντικό, γιατί ας πούμε ανάλογα με την απάντηση θα μάθεις ποια στάση στο σεξ του ταιριάζει, αλλά υπάρχουν και μερικά σημαντικότερα ζητήματα. Ναι, κι όμως.

Αν λοιπόν το θέλεις πολύ αυτό το αγόρι, αλλά νιώθεις φόβο κι αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι, μπορείς να μάθεις περισσότερα γι΄αυτόν και την προσωπικότητά του από τη μουσική που ακούει. Θα μου πεις αυτό θα το ρωτούσες ούτως ή άλλως, εντάξει. Πόση όμως σημασία θα έδινες στην απάντησή του; Σίγουρα όχι όση πρέπει.

Μετά τη διεξαγωγή μιας έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Cambridge λοιπόν, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως το γούστο ενός ανθρώπου στη μουσική, είναι συμπληρωματικό της προσωπικότητάς του. Αφού έλεγξαν πολλούς συμμετέχοντες, ο ψυχολόγος David Greenberg βρήκε πως οι άνθρωποι που έχουν “καλά αναπτυγμένη την ικανότητα να κατανοούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους”, προτιμούν να ακούν “ώριμη μουσική που τους προκαλεί βαθιά συναισθήματα και συγκίνηση”. Αυτοί ανήκουν στην ομάδα “empathizers” (οι καλοί ακροατές) και συνήθως επικεντρώνονται στις συναισθηματικές αξίες της μουσικής. Η άλλη ομάδα ονομάζεται “systemizers” και προσέχει περισσότερο τα διαρθρωτικά στοιχεία της μουσικής με πιο πολύπλοκους ήχους. Οι πρώτοι συνήθως προτιμούν ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής σε σχέση με τους δεύτερους.

Αν λοιπόν ο δικός σου ανήκει στους “empathizers”, δηλαδή σ’ αυτούς που έχουν ενσυναίσθηση, να ξέρεις ότι είναι πολύ καλός ακροατής και μπορεί εύκολα να μπει στη θέση του άλλου. Οι “systemizers” απ’ την άλλη είναι εκείνοι οι τύποι που ασχολούνται πολύ με τα μαθηματικά και τις επιστήμες και τη γεωλογία ή την εξέλιξη του σύμπαντος. Ρίξε μια ματιά στο προφίλ του στο Spotify καλύτερα, γιατί με το facebook δεν μπορείς να ‘σαι και σίγουρη ποτέ.

 

Πηγή: ladylike.gr