Κοντά στον πολίτη το πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σ αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά η πατρίδα μας και η ανθρωπότητα έχει ταχθεί να υπηρετήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη μεγάλη ανάγκη του πολίτη για ενημέρωση και πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Προς αυτό το σκοπό έχει αυξήσει τη διάρκεια των ενημερωτικών εκπομπών του και ενίσχυσε το πρόγραμμα του με καινούργιες ενημερωτικές εκπομπές. Ετάχθη επίσης στη διάθεση της Πολιτείας, πρόσφερε και προσφέρει, την τηλεοπτική του συχνότητα για σκοπούς εκπαιδευτικής τηλεόρασης σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ικανοποιώντας επίσης τα αισθήματα βαθιάς πίστεως που διακατέχουν το λαό μας μεταδίδει τις Ακολουθίες όλων των Χαιρετισμών και θα μεταδώσει τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Μεταδίδει επίσης τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από την τηλεόραση.

Σ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που ο λαός μας βιώνει, το ΡΙΚ δέχεται καθημερινά την παράκληση χιλιάδων τηλεθεατών και ακροατών, οι οποίοι ζητούν από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, πέραν από την ενημέρωση που είναι η αιχμή του δόρατος, ψυχαγωγικά προγράμματα δίνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας ως αντίβαρο στη σκληρή δοκιμασία που περνάμε.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι όποιες παραγωγές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές οι οποίες έχουν ψυχαγωγικό και χαρούμενο χαρακτήρα, ετοιμάστηκαν μήνες πριν ξεσπάσει η επιδημία του Κορωνοϊού.