Κωνσταντίνα Πάλλα: «Δεν αφήνω χώρο στη ζωή μου για όσους μου γκρεμίζουν τα όνειρα μου»

Η νεαρή τραγουδοποιός , Κωνσταντίνα Πάλλα , με μια κιθάρα αγκαλιά και με την αισιοδοξία στην καρδιά , γράφει και ερμηνεύει κομμάτια και δίνει μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά 

Κυρία Πάλλα , «Κάνε ένα βήμα» μας ερμηνεύεται αυτό τον καιρό και μας μαγεύεται με τη φωνή σας. Θα θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γι’αυτό το κομμάτι ;

Το «Κάνε ένα βήμα» γράφτηκε στα πρώτα χρόνια του μνημονίου για την Ελλάδα. Όλοι αναρωτιόμασταν και αγωνιούσαμε για το τι θα συμβεί στα επόμενα χρόνια και είχα ανάγκη να βρω μια ελπίδα και ένα φως γιατί εγώ έτσι αντιμετωπίζω κάθε δυσκολία. Κοιτάζω στην άλλη πλευρά του νομίσματος και το να βρεθώ στη φωτεινή αυτή πλευρά γίνεται αυτομάτως στόχος ζωής για μένα. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα κι αν γίνουμε κομμάτια. Με αγάπη για τον εαυτό μας και το συνάνθρωπο μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Με αυτό το τραγούδι θέλω να περάσω το μήνυμα πως ότι κι αν περνάμε ,είτε σε προσωπικό είτεσε κοινωνικό επίπεδο, να μην απογοητευτούμε! Με δουλειά και αγάπη ,θα τα καταφέρουμε!

Αυτό τo μουσικό σας κομμάτι αν δεν κάνω λάθος συμπεριλαμβάνεται στο νέο σας άλμπουμ με πολλά άλλα ωραία κομμάτια σωστά ; Θα μας «συστήσετε» λίγο και τα άλλα κομμάτια της δισκογραφικής σας δουλειά ;

Στο δίσκο «Όνειρα» υπάρχουν εννέα τραγούδια. Οι στίχοι και οι μουσική έχουν γραφτεί από εμένα και ο δίσκος κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI. Στα τραγούδια του δίσκου καθρεφτίζεται η πορεία της ζωής μου. Συναντάμε λαϊκά τραγούδια λόγω της καταγωγής μου από τα Τρίκαλα αλλά και παραδοσιακά κομμάτια λόγω των σπουδών μου και της παραμονής μου στη Μακεδονία τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά τα ηχοχρώματα φιλτράρονται μέσα από τον ήχο του σήμερα χάρη στους ενορχηστρωτές του δίσκου, τον Γιάννη Δίσκο και τον Λάμπη Κουντουρόγιαννη.

Μια νέα τραγουδοποιός σε αυτό τον «σκληρό» κόσμο της μουσικής πόσο εύκολο είναι να επιβιώσει ;

Ο κόσμος είναι σκληρός πλέον σε κάθε χώρο. Σίγουρα , υπάρχουν πολλές παγίδες και πολλές δυσκολίες στον κόσμο της μουσικής, θέλω όμως να σκέφτομαι τη δουλειά μου και πως θα γίνω καλύτερη μουσικός και στιχουργός ώστε να υπηρετώ την τέχνη μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην αναλώνομαι σε θέματα μη σχετικά με τη δημιουργία. Ελπίζω αυτό το μονοπάτι να με οδηγήσει στην επιβίωση!

Πως είναι αλήθεια να ερμηνεύεις κομμάτια από σ’ένα την ίδια .Είναι πιο εύκολο από το να ερμηνεύεις κομμάτια που έγραψαν άλλοι ;

Ως τραγουδίστρια δεν μπορώ να τα διαχωρίσω μέσα μου, γιατί ακόμα και τα τραγούδια άλλων δημιουργών αν δεν τα κάνω δικά μου, αν δεν βγουν από την ψυχή μου δεν μπορώ να τα τραγουδήσω. Υπάρχει όμως, ένα άγχος παραπάνω όταν θα τραγουδήσω ένα δικό μου κομμάτι σχετικά με το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος αν θα του αρέσει ή όχι. Είναι μια πιο προσωπική υπόθεση.

Κάποιος που θα σας δει live θα έλεγε πως του θυμίζετε την Αρλέτα . Αυτό σας ενοχλεί ;

Μόνο τιμή μπορώ να νιώσω με ένα τέτοιο σχόλιο. Μακάρι να αξιωθώ να αφήσω κι εγώ πίσω μου τέτοιο έργο.

Ποιο το αγαπημένο σας κομμάτι από το δίσκο 

Είναι αδύνατον να διαλέξω, πραγματικά. Θεωρώ ,όμως , το «Όνειρα» και το «Εκεί που πας» τα πιο «εσωτερικά» μου τραγούδια.

Κάθε κομμάτι και ιστορία ;

Κάπως έτσι, ναι! Μια ιστορία αλλά και η προσωπική μου άποψη για τα θέματα της ζωής που μας απασχολούν όλους.

Σένα από τα τραγούδια σας μιλάτε για όνειρα , αλήθεια εσάς ποια η σχέση σας μ’αυτά ;

Τα όνειρα για μένα είναι οι στόχοι της ζωής μου. Θα ήθελα ο κόσμος, εγώ και η πραγματικότητα γύρω μου να ήμασταν καλύτεροι. Πρώτα ονειρεύεσαι έναν καλύτερο κόσμο και παλεύεις για να δημιουργήσεις ένα καλύτερο αύριο. Στα όνειρα δεν υπάρχουν όρια και εμπόδια και έτσι μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ας ονειρευτούμε αυτό που θέλουμε και ας βαδίσουμε προς τα εκεί.

Με αυτούς που σας γκρεμίζουν τα όνειρα ποιες σχέσεις έχεις ;

Πλέον, δεν αφήνω χώρο για τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου. Ή τους απομακρύνω ή δημιουργώ μονοπάτια για να τους παρακάμπτω.

Πιστεύετε ότι τα τραγούδια έχουν εποχές ; Δηλαδή κάποια ακούγονται πιο πολύ το καλοκαίρι κάποια πολύ το χειμώνα κλπ ;

Υπάρχει αυτή η τάση, όμως δεν είναι απόλυτο. Υπήρξαν καλοκαίρια που μια μπαλάντα έγινε μεγάλη επιτυχία ή ένα χορευτικό τραγούδι ομόρφυνε τους χειμώνες μας. Ένα ειλικρινές και πραγματικά καλό τραγούδι θα βρει το δρόμο του σε κάθε εποχή.

Το καλοκαίρι θα σας βρεί να κάνετε περιοδείες;

Ήδη έχουμε ξεκινήσει την περιοδεία μας και είμαι ενθουσιασμένη. Νιώθω τεράστια ευτυχία σε κάθε νέο μέρος που πηγαίνουμε και με κάθε άνθρωπο που συναντάμε στο δρόμο μας!

Κύπρο θα έρθετε;

Δυστυχώς μέσα σε αυτό το καλοκαίρι δε θα προλάβουμε. Η Κύπρος είναι ένας προορισμός που πάντα ονειρευόμουν και εύχομαι τα χειμερινά μας ταξίδια να μας οδηγήσουν σε εσάς!

[ot-video]

[/ot-video]