«Κοίτα με στα μάτια» – 3ος κύκλος – Από τις 3 Οκτωβρίου, ξανά μαζί μας στο ΡΙΚ1







Από τη Κυριακή 3 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί, μαζί μας στο ΡΙΚ1, για 3η  χρονιά η εβδομαδιαία ημίωρη ενημερωτική εκπομπή, «Κοίτα με στα μάτια».

Είναι η εκπομπή που μιλά για τις σχέσεις των ανθρώπων με τα ζώα. Σχέσεις αγάπης, στοργής, στήριξης, δύναμης, κουράγιου.  Σχέσεις που είναι πραγματικά μοναδικές αφού δημιουργούνται μέσα από τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό. Γιατί κτίζονται με τα πιο βαθιά θεμέλια. Αυτά της αγάπης! Χωρίς όρια, χωρίς όρους. Ακριβώς γι’ αυτό, κανένας από εμάς που ζούμε με ζώα δεν θα εμπιστευόμασταν ποτέ έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ένα σκύλο, ένα γατί, ένα οποιοδήποτε ζώο. Γιατί πάντα να θυμόμαστε πως τα ζώα είναι πλάσματα που χαίρονται, που λυπούνται, που πενθούν, που διαισθάνονται τη δική μας ψυχική κατάσταση.  Ακριβώς γι’ αυτό βαφτίστηκε η εκπομπή «Κοίτα με στα μάτια».

Η εκπομπή παρουσιάζει όμορφες ιστορίες ανθρώπων με τους καλύτερους τους φίλους.  Παρουσιάζει όμως και τις αδυναμίες της κοινωνίας μας σε σχέση με τους συγκάτοικούς μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως μέσα από αυτή την εκπομπή θα φέρουμε στον κύκλο των φιλόζωων και άλλους ανθρώπους.  Γιατί φιλοζωία σημαίνει αγάπη στη ζωή.  Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η εκπομπή θα βοηθήσει να γίνουμε όλες και όλοι πιο ευαίσθητοι προς τα ζώα γιατί, όπως είπε και ο ΜαχάτμαΓκάντι, «ο πολιτισμός ενός λαού, φαίνεται από τη συμπεριφορά του προς τα ζώα».

Έρευνα – Σκηνοθεσία: Έλμος Κ. Νεοκλέους

Κείμενα – Αφήγηση: Γιώργος Πήττας

Κινηματογράφηση: Τάσος Αρχοντίδης

Μουσική: Jean-PaulSacy

Εκτέλεση Παραγωγής: Mediabox