Κατερίνα Νικολοπούλου “Ισως τελικά κάποια πράγματα που θεωρούμε τυχαία να μην είναι, η ζωή τα φέρνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να τα ταιριάξει”

Όταν η Κατερίνα …. μας λέει τα μυστικά μιας αλλιώτικης ιστορίας

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

« Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία», «το μυστικό της πεταλούδας» , μια παράσταση που αναμένει να ανοίξουν τα θέατρα για να ανεβεί, μια «διαμάχη» και μια γυναίκα μυστήριο χωράνε  όλα σε μια μικρή συζήτηση με την νεαρή, ταλαντούχα ηθοποιό Κατερίνα Νικολοπούλου.

Κατερίνα μου τι θα έλεγες να αρχίσουμε την κουβέντα μας, λέγοντας μας για το «μυστικό της πεταλούδας», την νέα σειρά του Ρικ1, που σ’έφερε ξανά στην Κύπρο μας ;

Ναι, αποδέχτηκα την πρόταση της Arts and Film Productions για να συμμετέχω στη σειρά «το μυστικό της πεταλούδας», παρότι τα πράγματα είναι δύσκολα σε Ελλάδα και Κύπρο, γιατί με την συγκεκριμένη εταιρεία και τον κύριο Ποταμάρη, έχω συνεργαστεί πάρα πολύ καλά στην πρώτη μου τηλεοπτική δουλεία, την σειρά «Οργή» που προβαλλόταν από τον Αντ1. Ήταν μια δουλειά μέσα από την οποία είχα μάθει πολλά πράγματα και εξελίχθηκα.

Σ’αυτή τη σειρά ποια ηρωίδα υποδύεσαι;

«Στο μυστικό της πεταλούδας» υποδύομαι την Κρίστια μια νεαρή δικηγόρο.

Θα ήθελες να μας  μιλήσεις για την «Κρίστια» ;

Η Κρίστια, είναι μια μυστήρια και σκοτεινή γυναίκα και απ’ότι φαίνεται θα ρίξει φως σε πολλά σημεία της υπόθεσης και θα συμβάλει στο να ξεκαθαρίσουν καταστάσεις. Φαίνεται όμως, πως θα έχει και άμεση εμπλοκή με κάποιο άλλο πρόσωπο της σειρά.

Τι σε «γοήτευσε» στο σενάριο της σειράς ;

Το σενάριο είναι της εξαιρετικής  Άντας Γκουρπαλή που είχε γράψει και το σενάριο της «Οργής». Ο τρόπος που γράφει με αγγίζει και είναι πολύ κοντά στο δικό μου τρόπο σκέψης ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο. Η Άντα Γκουρπαλή, με γνωρίζει πολύ καλά και ο ρόλος της Κρίστιας  έτσι όπως είναι γραμμένος είναι πολύ κοντά σε μένα, σ’ένα ρόλο που θα ήθελα να κάνω.

Ίσως γιατί είναι ένας ρόλος που σχετίζεται και με τις σπουδές σου στο πολιτικό της Νομική ;

Ναι, ίσως τελικά κάποια πράγματα που θεωρούμε τυχαία να μην είναι, η ζωή τα φέρνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να τα ταιριάξει. Ίσως και εμείς οι ίδιοι προσελκύουμε κάποια πράγματα με την ενέργεια μας. Ίσως βέβαια και όλα αυτά  να μην είναι τυχαία, έτσι κ’εγώ προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

Η Κριστια είναι αυτή που θα αποκαλύψει το μυστικό;

Όχι. Η Κριστια είναι απλά  αυτή που θα κινήσει τα νήματα και θα ανοίξει «παράθυρα» ώστε να αποκαλυφθεί το «μυστικό» όσο γίνεται πιο ομαλά. Θα έλεγα, βοηθά την εξέλιξη της σειράς.

Καμία φορά όμως οι αποκαλύψεις κάποιων μυστικών έχουν και κακές συνέπειες ;

Κάποια μυστικά που έχουμε στη ζωή μας ίσως είναι καλύτερα να μην αποκαλύπτονται ποτέ. Όταν κάποιος άνθρωπος κρατήσει κάποιο μυστικό για τον εαυτό του προφανώς για κάποιο λόγο το κάνει και η αποκάλυψη του ίσως έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Βέβαια, υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι για τους οποίους λειτουργά ευεργετικά η απόφαση τους να αποκαλύψουν κάποιο μυστικό τους, ίσως ξεκλειδώνονται κάποια στοιχεία της ζωής τους σκοτεινά.

Αν όλα παν καλά και ανοίξουν κάποια στιγμή τα θέατρα θα σε δούμε σε κάποια παράσταση ;

Ναι. Ήμουνα ήδη σε πρόβες για την παράσταση «οι Μάγισσες του Σάλεν» σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Ήταν μια παράσταση την οποία ανυπομονούσαμε να ανεβάσουμε . Φαινόταν να την περίμενε και ο κόσμος. Η παράσταση δεν είναι σε online streaming γιατί δεν ανέβηκε ποτέ και έτσι η παραγωγή αποφάσισε πως θα περιμένει για να παρουσιαστεί κανονικά όπως πρέπει και απαιτεί το θέατρο .

Είναι αλήθεια ότι άρχισε να υπάρχει μια «διαμάχη μεταξύ των ηθοποιών όσον αφορά το online streaming ;

Αν εννοείς είναι κάποιοι υπέρ και κάποιοι κατά, τότε ναι , όντως  ισχύει και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί σύγχυση και στο ίδιο το κοινό, για το κατά πόσο πρέπει να γίνεται ή όχι η προβολή των παραστάσεων διαδικτυακά.

Εγώ θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία και όχι επειδή είμαι ηθοποιός και είμαι μέσα στα πράγματα και θα ήθελα να έρχεται ο κόσμος στο θέατρο. Προσωπικά, δυσκολεύομαι να δω μια παράσταση διαδικτυακά, δεν είναι αυτό η ομορφιά του θεάτρου γιατί το θέατρο είναι ένα ζωντανό θέαμα .

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κατά της διαδικτυακής προβολής, γιατί μέσω αυτής προάγουμε λίγο το έργο μας, υπάρχει μια συνέχεια, δεν αφήνουμε να υπάρξει παύση πριν ξαναμπούμε στα θέατρα, υπενθυμίζουμε στο κόσμο ότι υπάρχει το θέατρο.

Σε online streaming  υπάρχει και η παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς  στην οποία συμμετέχεις και εσύ.

Ναι πρόκειται για ένα πολύ ωραίο έργο, με βαθιά νοήματα το οποίο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι μια παράσταση σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη που παρουσιάστηκε πέρσι στο θέατρο Διάνα για δύο συνεχόμενες χρονιές. Είναι ένα διαμάντι και το συστήνω ανεπιφύλακτα και όχι επειδή συμμετέχω αλλά επειδή όντως είναι μια σπουδαία παράσταση.

Η  Κωνσταντίνα Νικολαΐδη κατάφερε να δημιουργήσει κάτι πολύ όμορφο μια ιδανική ατμόσφαιρα, στην οποία όλα είναι όμορφα και αρμονικά.

Κατερίνα μου το πήγαινε έλα σε Ελλάδα και Κύπρο είναι πιο δύσκολο λόγω covid 19;

Είναι σίγουρα πιο δύσκολο γιατί γίνονται συνεχώς τέστ  και χρειάζεται περισσότερη προσοχή, αλλά αυτό μας κρατάει ενεργούς, δίνει λίγο περισσότερο νόημα σ’αυτό που κάνουμε.

Ευτυχώς στην Κύπρο μας προσέχουν πολύ.

Θα συμμετείχατε σε θεατρική παράσταση στην Κύπρο;

Εννοείται, εκτιμώ το θέατρο που γίνεται στην Κύπρο, υπάρχουν και πολλοί σπουδαίοι κύπριοι συνάδελφοι μας στη σειρά, που εκτιμώ, και έχουν μακροχρόνια πορεία στο θέατρο και προσφέρουν χρόνια σ’αυτό.

Στην Κύπρο έχω δει πολύ καλές παραστάσεις και γνωρίζω πολλούς ανθρώπους του θεάτρου στην Κύπρο, που είναι πολύ αξιόλογοι και έχουν βοηθήσει το θέατρο πάρα πολύ. Είναι δημιουργικοί και αναλογικά με τον πληθυσμό είναι επαρκές και ο αριθμός τους.

Βέβαια δεν θέλω να διακρίνω σε ηθοποιούς της τηλεόρασης και του θεάτρου, δεν θέλω καν να κάνω έναν τέτοιο διαχωρισμό είναι άδικός. Όλα είναι πολύ σχετικά.

Έτσι και αλλιώς ένας που θα γίνει ηθοποιός αποφασίζει πως θα ασχοληθεί με όλα τα ήδη της υποκριτικής σωστά;

Ακριβώς. Έχει να κάνει με το που σ’οδηγεί η ζωή και όχι στο τι πραγματικά επιθυμείς ή επιδιώκεις να πάρεις.  Αυτό που κάνεις δεν πρέπει να είναι κατακριτέο ή να στοχοποιείται, γιατί ίσως να είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα οπότε γιατί να μην το κάνει.

Ξέρεις, οι περισσότεροι ηθοποιοί στη σχολή διδασκόμαστε μόνο θέατρο και τελειώνοντας όλοι λέμε πως θα ασχοληθούμε μ’αυτό  αλλά και βιοποριστικά να το πάρεις αυτό είναι ανέφικτό εκτός  αν έχεις άλλους πόρους. Έτσι και αλλιώς θεωρώ πως και η τηλεόραση και ο κινηματογράφος είναι μέρος της δουλείας μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κατακριτέο αν κάποιοι επιλέξουν να κάνουν μόνο θέατρο, ο καθένας κάνει ότι κάνει καλύτερα.

Ευχή σου για το 2021

Ευλογία, αγάπη, υπομονή και αυτό που λέω και στους συναδέλφους, που αρκετοί είναι απογοητευμένοι (μια φάση που έχω περάσει και εγώ) πως πρέπει να κρατάμε τον εαυτό μας όσο γίνεται δυνατό . Να κρατάμε όλοι τα όνειρα μας και να έχουμε θετική διάθεση.

Εισιτήρια για την προβολή της παράστασης στο :  www.ticketmaster.gr |