“Καλοκαίρι στο Μουσείο 2023” στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου διοργανώνει φέτος μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία γνώσεων όπου μια περιπετειώδης ομάδα από παιδιά εξερευνά και μελετά τα μουσεία και τις συλλογές του ΠΙΤΚ.

Σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και δημιουργίας, οι μικροί μας φίλοι θα φανερώσουν κρυμμένες ιστορίες εντός και εκτός του μουσείου, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Το ταξίδι ξεκινά με μια πρώτη γνωριμία με τις συλλογές και τα μουσεία του ΠΙΤΚ: αρχαιολογικά ευρήματα, καρτ-ποστάλ, χάρτες και νομίσματα.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε στο εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος #deneinaisxoleio. Μέσα από εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά μελετούν τις συλλογές και συλλέγουν σαν αρχαιολόγοι ιστορίες, στοιχεία και νέες εμπειρίες. Μαζί με τους εξειδικευμένους εμψυχωτές του ΠΙΤΚ, σας περιμένουμε για ένα μοναδικό καλοκαίρι στο Μουσείο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρια με βάση του υλικού των μουσείων και των συλλογών του ΠΙΤΚ μέσω μουσειακής αγωγής, εκπαιδευτικού παιχνιδιού, εικαστικής αγωγής, τρισδιάστατων κατασκευών, κεραμικής, αφηγηματικού παιχνιδιού, διαδραστικά παιχνίδια άσκησης και αναπνοής,  μουσικής δημιουργίας και άλλα.

Διάρκεια: 26 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2023 (2 εβδομάδες)

Ηλικίες: 8 –12 ετών

Ωράριο: 08:00-15:00

Προσέλευση από 7:00 π.μ.

Αναχώρηση μέχρι τις 15:30 μ.μ.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: 22128163

Κράτηση απαραίτητη (δυνατότητα επιλογής μίας ή δύο εβδομάδων)

Δομή:

Τα οργανωμένα προγράμματα διαρκούν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στο κτήριο του ΠΙΤΚ με εξαίρεση τις Τετάρτες οι οποίες θα αφιερωθούν σε εκπαιδευτικές εκδρομές εντός Λευκωσίας. (οι γονείς θα ενημερωθούν εκ των προτέρων γραπτώς για την τοποθεσία της επίσκεψης)

To ΠΙΤΚ θα μπορεί να παραλαμβάνει παιδιά από τις 7:00 π.μ. και να τα επιβλέπει μέχρι τις 15:30 μ.μ. Τα προγράμματα στο ΠΙΤΚ ξεκινούν στις 08:00 π.μ. Κάθε μάθημα διαρκεί 60-90 λεπτά και μεταξύ τους υπάρχουν διαλείμματα. Θα προσφέρονται πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα αντίστοιχα.

Το κόστος ανά παιδί ανέρχεται στα €150 ευρώ την εβδομάδα για όλα τα εργαστήρια/δραστηριότητες και ξεναγήσεις (συμπεριλαμβανομένου πρωινού, σνακ και μεσημεριανού φαγητού).

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org

 @boccf