Κακοσμία Στόματος: Μήπως Σε Αφορά;

negative feelings concept - portrait of amazed beautiful 20s girl covering her mouth for gag metaphor,studio shot on gray background

Όλοι οι τρόποι για να την κρατήσεις μακριά από το στόμα σου.

Το πρόβλημα με τη δυσάρεστη αναπνοή είναι ότι συνήθως δεν μπορείς να υποψιαστείς εύκολα ότι σε αφορά, γιατί δεν μπορείς να τη αντιληφθείς εσύ στον εαυτό σου. Επειδή όμως μπορεί να πλήξει αρνητικά τόσο τις προσωπικές όσο και τις επαγγελματικές σχέσεις σου, σε κάθε περίπτωση για την πρόληψή της είναι σημαντικό να φροντίζεις σχολαστικά για την υγεία της στοματικής σου κοιλότητας.

Οι πιο συχνές, εξάλλου, αιτίες που προκαλούν κακοσμία στόματος είναι η ουλίτιδα και η τερηδόνα. Οπότε, φροντίζοντας την υγεία των δοντιών και των ούλων με τακτικό βούρτσισμα και τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο διασφαλίζεις και σε ένα βαθμό καθαρή αναπνοή.

Ορίστε τι άλλο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κακοσμίας στόματος:

– Να πίνεις άφθονο νερό έτσι ώστε να είναι καλά ενυδατωμένη η στοματική κοιλότητα και να αποφεύγεται η ξηροστομία που είναι μία ακόμα αιτία που συνδέεται με τη κακοσμία στόματος.

– Να μην υπερβάλλεις με την κατανάλωση καφέ, γιατί εντείνει το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής όταν αυτό υπάρχει.

– Μπορείς να αντικαταστήσεις κάποια φλιτζάνια καφέ με τσάι το οποίο είναι γνωστό ότι έχει αντιμικροβιακή δράση.

– Να αποφεύγεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, την κατανάλωση πικάντικων εδεσμάτων και τη χρήση μπαχαρικών στην μαγειρική.

– Να κόψεις ή έστω να μειώσεις το κάπνισμα.

Το κύριο και βασικό μέτρο

Πλην των παραπάνω για την πρόληψη ή αντιμετώπιση της κακοσμίας στόματος, το βασικό μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης είναι ένα: το σχολαστικό και τακτικό βούρτσισμα των δοντιών, των ούλων και της γλώσσας. Το καλό βούρτσιμα των δοντιών θα πρέπει να ακολουθεί μετά από κάθε γεύμα για να απομακρύνονται τα κατάλοιπα των τροφών στα δόντια που είναι η κύρια αιτία κακοσμίας.

Επίσης μια εξειδικευμένη οδοντόπαστα και ένα καλό στοματικό διάλυμα σίγουρα μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, όταν υπάρχει, αλλά και να συντελέσουν στην πρόληψή του.

Πηγή : Thrive Global Greece