Και η σύζυγος και τα παιδιά του Tom Hanks «επίτιμοι Έλληνες» πολίτες!

Η απόφαση δημοσιεύτηκε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη σε αναγνώριση της βοήθειας τους στα θύματα της φονικής φωτάς στο Μάτι! 

Μετά την τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς η ελληνική κυβέρνηση επέκτεινε την κίνηση της δίνοντας την ελληνική ιθαγένεια και στην σύζυγο και τα δύο παιδιά του διάσημου ηθοποιού, σε αναγνώριση της βοήθειας τους στα θύματα της φονικής φωτάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Kennedy Center Honors Gala Dinner, Washington DC, America - 06 Dec 2014

Να σημειωθεί ότι η τιμητική πολιτογράφηση, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη και την οποία συνυπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, περιλαμβάνονται η σύζυγος του Τομ Χανκς, ηθοποιός και παραγωγός ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον αλλά και οι δύο γιοι τους, Τσέστερ και Τρούμαν.

«Η οικογένεια Χανκς έδωσε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για άμεσες ανακουφιστικές ενέργειες για την βοήθεια των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές» αναφέρει η απόφαση που υπογράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου και προσθέτει πως στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στο φιλανθρωπικό έργο προσέφεραν «εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα».

Η φωτιά στο Μάτι  στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους, τον Ιούλιο του 2018.

Πηγή : Reporter Cyprus