Jimi Hendrix | Live In Maui | Έρχεται 20 Νοεμβρίου!


JIMI HENDRIX 
ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “MADNESS…JIMI HENDRIX IN MAUI” ΚΑΙ LIVE ALBUM “LIVE INMAUI” ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Στις 20 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το ολοκαίνουριο ντοκιμαντέρ “Music, Money, Madness…Jimi Hendrix in Maui” καθώς και ο δίσκος “Live In Maui”. Η ταινία περιγράφει τις εμπειρίες του Jimi Hendrix στο Maui και πως αυτές παγιδεύτηκαν στην ταινία “Rainbow Bridge” που ήταν σε παραγωγή του αμφιλεγόμενου manager του Michael Jeffery. To Blu-ray θα περιλαμβάνει ολόκληρο το ντοκιμαντέρ καθώς και bonus υλικό με το ήδη υπάρχων 16mm film που γυρίστηκε κατά την διάρκεια των δύο εμφανίσεων εκείνο το απόγευμα μιξαρισμένο σε stereo και 5.1 surround ήχο. Στο πακέτο θα συμπεριλαμβάνεται και το “Live InMaui” με τα 2 προαναφερόμενα sets σε 2 CDs ή 3 βινύλια, μιξαρισμένα εκ νέου από τον χρόνια συνεργάτη του Jimi Hendrix, Eddie Kramer και σε master του Bernie Grundman. To “Voodoo Child (SlightReturn)” από την ιστορική συναυλία είναι τώρα διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στα μέσα του 1970, ο Jimi Hendrix δούλευε για το follow up album του “Electric Ladyland” με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας του Mitch Mitchell και Billy Cox ενώ ταυτοχρόνως εμφανιζόντουσαν σε festivals και αρένες σε όλη την Αμερική και χτίζανε τα Electric Lady Studios στο Greenwich Village στο Manhattan. Η ολοκλήρωση αυτού του πολυτελούς έργου αποδείχτηκε μία πολύ κοστοβόρα ενέργεια κι έτσι ο manager του Michael Jeffery ζήτησε από την Warner Bros. $500,000 προκαταβολή για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Σε αυτές τις συναντήσεις, ο Jeffery έπεισε την Warner Bros. να χρηματοδοτήσει μία ταινία που θα λεγόταν “Rainbow Bridge” και θα γυριζόταν στο Maui με αντάλλαγμα τα δικαιώματα του soundtrack δίσκου που θα περιλάμβανε νέες ηχογραφήσεις από τον Jimi Hendrix.

Εμπνευσμένη από το “Easy Rider” και σε σκηνοθεσία του Chuck Wein, η ταινία του Jeffery ήταν γύρω από την ιδέα μίας γέφυρας ουράνιου τόξου μεταξύ ενός κόσμου με φως και ενός κόσμου χωρίς καθόλου φως. Το όραμα ήταν να περιλαμβάνει τα πάντα από surfing και yoga μέχρι διαλογισμό και Tai-Chi καθώς και να γυριστεί χωρίς την βοήθεια σεναρίου ή επαγγελματιών ηθοποιών. Τελικά αποδείχθηκε πως το αποτέλεσμα θα ήταν ένα χάος και ο Jeffery άρχισε να ανησυχεί πως η επένδυσή του δεν θα πετύχαινε. Οι The Experience είχαν ήδη μία προγραμματισμένη συναυλία στην H.I.C. Arena στην Χονολουλού την 1ηΑυγούστου του 1970.

Ο Chuck Wein ήθελε πάρα πολύ να έχει τον Jimi Hendrix να συμμετάσχει με κάποιο τρόπο στην ταινία και έτσι σχεδίασε ένα πλάνο όπου θα τράβαγε ένα performance του τραγουδιστή στο ηφαίστειο του Heleakala. Μερικοί ντόπιοι που έμαθαν ότι θα πραγματοποιούνταν μία δωρεάν συναυλία του Hendrix έφτιαξαν μία μικρή σκηνή και το κοινό καθορίστηκε ανάλογα με το ζώδιο του. Το show ήταν μία απόλυτη επιτυχία με το trio να βρίσκεται στα καλύτερα του και να παίζουν 2 sets με φόντο την φύση.

Μετά την εμφάνισή του στο Maui, o Hendrix γύρισε στην Νέα Υόρκη για να συνεχίσει την δουλειά του για τα Electric Lady Studios. Δεν είχε περεταίρω εμπλοκή με την ταινία “Rainbow Bridge”. Έφυγε για την Ευρώπη στα τέλη Αυγούστου για να εμφανιστεί στο festival του Isle Of Wight που ήταν και η αρχή της Ευρωπαϊκής περιοδείας του μέχρι τον τραγικό του θάνατο στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970.

Το “The Cry Of Love”, ήταν το πρώτο μεταθανάτιο album του Jimi Hendrix που κυκλοφόρησε το 1971 και έλαβε διθυραμβικές κριτικές. O Jeffery προγραμμάτιζε το “Rainbow Bridge” και το soundtrack που θα το συνόδευε να είναι η επόμενη κυκλοφορία. Παρόλο την εμπλοκή του Hendrix, η ταινία ήταν μία εμπορική αποτυχία. Πολλοί από τους θεατές έμειναν μπερδεμένοι καθώς περιμέναν ότι θα έβλεπαν ένα concert film. To performance του Hendrix είχε κοπεί σε 17 λεπτά με πολλά προβλήματα. Λόγω αυτών των πολλών τεχνικών προβλημάτων ο Mitch Mitchell αναγκάστηκε να ξαναγράψει τα drums της συναυλίας για να μπορέσουν να παίξουν στην ταινία.

Ο Eddie Kramer θυμάται: “O Mitch έκανε απίστευτη δουλειά με το ντουμπλάρισμα των drums. Αν δεν τα έβγαλε με την πρώτη προσπάθεια σίγουρα τα έβγαλε με την δεύτερη. Έμεινα έκπληκτος με την δυνατότητα του να ξανά παίξει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο! Ήταν αποφασισμένος να φτιάξει τις προηγούμενες ηχογραφήσεις που είχαν καταστραφεί λόγω του αέρα που είχε σε εκείνη την συναυλία. Μετά τον θάνατο του Jimi μου πήρε λίγο καιρό μέχρι να ξαναμπώ στην ντουλάπα με τις κασέτες. Ο Mitch ήταν απλά απίστευτος. Είναι πολύ καλό να μπορείς να ντουμπλάρεις drums αλλά να το κάνεις με τέτοιο τρόπο που να μην το καταλαβαίνει κανείς, αυτό είναι μαγεία. Ήξερε πως το υλικό ήταν εκπληκτικά καλό και ήταν σαν ένας φόρος τιμής προς την ευαισθησία του για την μουσική και την συνεργασία του με τον Jimi”.

Το μεταθανάτιο “Rainbow Bridge” soundtrack που κυκλοφόρησε, περιλάμβανε classics όπως το “DollyDagger” και το “Hey Baby (New Rising Sun)” αλλά δεν περιείχε καθόλου υλικό από την συναυλία στο Maui, κάτι που μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τους ακροατές.

Σε σκηνοθεσία του John McDermott και παραγωγή των Janie Hendrix, George Scott και McDermott το “Music, Money, Madness…Jimi Hendrix In Maui” περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο original υλικό και συνεντεύξεις από ανθρώπους όπως ο Billie Cox, o Eddie Kramer, υπεύθυνοι της Warner Bros. και αρκετά μέλη του cast του “Rainbow Bridge” καθώς και τον σκηνοθέτη της ταινίας Chuck Wein. Οι παραπάνω διηγούνται την δικιά τους ιστορία για την πιο αμφιλεγόμενη ταινία που γυρίστηκε ποτέ.

“O Jimi λάτρευε την περιπέτεια και σίγουρα υπήρχε πολύ από αυτή στην Hawaii, ένα μέρος που του άρεσε τόσο πολύ,” είπε η Janie Hendrix. “Η ιστορία πίσω από το “Rainbow Bridge” και αυτές τις ηχογραφήσεις ζωγραφίζουν μία εικόνα της απίστευτης δυνατότητας του Jimi να μετατρέπει κάτι περίεργο σε κάτι μοναδικό! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν την κυκλοφορία και για το πως παρουσιάζει την ιδιοφυία που ήταν ο Jimi”.

The Jimi Hendrix Experience – Live In Maui CD tracklist
DISC ONE
FIRST SHOW:
Chuck Wein Introduction
Hey Baby (New Rising Sun)
In From The Storm
Foxey Lady
Hear My Train A-Comin’
Voodoo Child (Slight Return)
Fire
Purple Haze
Spanish Castle Magic
Lover Man
Message to Love

DISC TWO
SECOND SHOW:
Dolly Dagger
Villanova Junction
Ezy Ryder
Red House
Freedom
Jam Back at the House
Straight Ahead
Hey Baby (New Rising Sun)/Midnight Lightning
Stone Free