Ήταν όλοι εκεί.. για την Πορεία Χριστοδούλας 2024


Μικροί και μεγάλοι περπάτησαν και έδωσαν το μήνυμα ότι οι ασθενείς με καρκίνο δεν είναι μόνοι

Πλήθος πολιτών σε όλες τις πόλεις, ήταν εκεί, για άλλη μια χρονιά περπατώντας στο πλαίσιο της 49ης Πορείας Χριστοδούλας και στηρίζοντας το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Η Πορεία Χριστοδούλας, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις και συγκέντρωσε πολίτες όλων των ηλικιών. Αρχή έγινε στην Λεμεσό όπου η εκκίνηση έγινε από τον Μόλο στις 7 Απριλίου και στις υπόλοιπες πόλεις στις 14 Απριλίου όπου έγινε η εκκίνηση της Πορείας δόθηκε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, στη Λάρνακα από την εξέδρα στις Φοινικούδες, στην Αμμόχωστο από το Δημαρχείο Δερύvειας και στην Πάφο η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο Πάφου.

Η Πορεία Χριστοδούλας, αποτελεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.

Κατά την τελετή έναρξης της Πορείας Χριστοδούλας στη Λευκωσία, ο Δρ. Αδάμος Αδάμου, Προέδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση του Συνδέσμου για την κυπριακή κοινωνία, η οποία πιστή στο κάλεσμά του άνοιξε και πάλι την αγκαλιά της για να στηρίξει το έργο του. Ένα έργο που συνεχώς εξελίσσεται και επεκτείνεται, για να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους συνανθρώπους μας που τους άγγιξε ο καρκίνος. «Με συμμάχους μας όλους εσάς, καταφέρνουμε ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ασθενών να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας όπου και όποτε τις χρειάζονται. Υπηρεσίες που καλύπτουν σφαιρικά τις ανάγκες τόσο των ιδίων των ασθενών όσων και των μελών των οικογενειών τους, με στόχο να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους», επεσήμανε ο Δρ. Αδάμου.

Πιστός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου για 26 χρόνια είναι η Τράπεζα Κύπρου, που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια.  Στον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου διαβεβαίωσε ότι «στο πλαίσιο της διαρκώς εντεινόμενης κοινωνικής μας προσφοράς ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα εδώ ως συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι. Δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και κάθε συνάνθρωπό μας με εμπειρία καρκίνου».