Ημερίδα με θέμα «Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων 2020: Διαφάνεια, Καινοτομία, Ανάπτυξη»


Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών και το Εθνικό Γραφείο Ανοικτής Πρόσβασης OpenAIRE της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστήμιου Κύπρου συνδιοργανώνουν Hμερίδα με θέμα, «Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων 2020: Διαφάνεια, Καινοτομία, Ανάπτυξη», με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας Ανοικτών Δεδομένων (Open Data Day 2020), η οποία φέτος είναι η 7η Μαρτίου 2020. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, μεταξύ των ωρών 9:00π.μ. – 13:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο LRC 012, στο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», στην Πανεπιστημιούπολη.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει παρουσιάσεις γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις, τον αντίκτυπο και προοπτικές που φέρουν τα ανοικτά δεδομένα, σε συνάρτηση με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, με διακεκριμένους ομιλητές από το δημόσιο, ιδιωτικό και ερευνητικό και ακαδημαϊκό τομέα. Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομικών, κος Κωνσταντίνος Πετρίδης, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Ομιλία θα απευθύνει, επίσης,  ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κος Κυριάκος Κόκκινος.

Η διοργάνωση της Ημερίδας αποτελεί συνέχεια σειράς εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, με σκοπό την προώθηση των ανοικτών δεδομένων και της επαναχρησιμοποίησης των δεδομένων του δημόσιου τομέα. Απώτερος σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να φέρουν κοντά τον δημόσιο με τον ιδιωτικό / ακαδημαϊκό τομέα, ώστε να αναδειχθούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρουσιάζονται μέσω της αξιοποίησης αυτής της πρώτης ύλης που παράγει το δημόσιο, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα και την ενίσχυση της διαφάνειας στην Κύπρο .

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι τις 3/3/2020) μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2SY6mm4  ή στο τηλ.: 22601515.