Ημερίδα για την Πρόληψη και την Υγεία από τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»


Ημερίδα για την Πρόληψη και την Υγεία από τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»

Στα πλαίσια του «Νοέμβριος – Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική»

Ακόμη μια εκδήλωση στα πλαίσια του «Νοέμβριος – Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλη την Κύπρο. Η Ημερίδα Προληπτικής Παιδιατρικής διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου», έλαβε χώρα στο Parklane Resort & Spa στη Λεμεσό.

Με μήνυμα «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» ιατροί από επτά ειδικότητες σχετικές με την παιδιατρική πρόληψη ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις και δράσεις στον τομέα τους.

  • Δρ Κωνσταντίνα Ταουφίκ, Οδοντίατρος
  • Δρ Ανδρέας Ρουσουνίδης, Παιδοκαρδιολόγος
  • Δρ Ελένη Ανδρέου, Κλινική Διαιτολόγος
  • Δρ Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος
  • Δρ Αντιγόνη Κουκκουλλή, Οφθαλμίατρος
  • Δρ Μιχάλης Ζένιος, Παιδορθοπαιδικός
  • Δρ Έλενα Σωτηρίου, Παιδίατρος με ειδικό ενδιαφέρον στην Παιδοενδοκρινολογία

Στην εκδήλωση συμμετείχε διαδικτυακά από την Αθήνα και ο Ομότιμος Καθηγητής Δρ. Δημήτρης Καφετζής σχετικά με την Πρόληψη της νόσου Covid 19 στα παιδιά, ο οποίος μετέφερε πολύ σημαντικά μηνύματα και εξελίξεις.

«Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας με την Υγεία να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα σε όλο τον κόσμο. Για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει η Πρόληψη να βρεθεί στο επίκεντρο. Η Προληπτική Παιδιατρική είναι το πρώτο βήμα αφού μας συντροφεύει από τα πρώτα μας βήματα σε αυτό τον κόσμο», τόνισε στην εισαγωγική της ομιλία η Φωτεινή Τσιρίδου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων ΚΠΠ και βουλευτής ΔΗΣΥ Λεμεσού.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Αργύρης Αργυρίου, Πρόεδρος του ΚΠΠ ο οποίος τόνισε: «Στην Κύπρο του 21ου αιώνα φωτεινό παράδειγμα της Προληπτικής Παιδιατρικής αποτελεί το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” με την αποκλειστικότητα στην προσφορά ανιχνευτικών προγραμμάτων. Από το 1988 προσφέρει σε όλο τον κυπριακό λαό προληπτικές εξετάσεις που στοχεύουν στην πρόληψη ασθενειών ή καταστάσεων που χάριν στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση μπορούν να αναχαιτιστούν.

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής με 33 χρόνια δράσης και προσφοράς έχει δείξει σοβαρό έργο με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχει ανοίξει τον δρόμο, είναι σειρά τώρα της Πολιτείας, του Υπουργείου Υγείας, του ΟΑΥ, να συνεχίσουν στα πλαίσια του ΓΕΣΥ την διεύρυνση των προληπτικών αυτών εξετάσεων».

Η Ημερίδα τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, κυρίου Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ενώ η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη απηύθυνε χαιρετισμό.

Η καμπάνια «Νοέμβριος – Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική» συνεχίζεται δυναμικά με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Stroller Walk, Σάββατο 20 Νοεμβρίου, οδός Στασικράτους Λευκωσία
  • Kallas – Visconti – Zeffirelli Καλλιτεχνικό αφιέρωμα του Paolo Baiocco, Τετάρτη 23 και Παρασκευή 26 Νοεμβρίου αίθουσα Πλεύσις
  • Music – Art – Gala Dinner & Auction, 28 Νοεμβρίου, Parklane Resort & Spa, Λεμεσός

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν το έργο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» και να βοηθήσουν να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν τα ανιχνευτικά προγράμματα μπορούν να κάνουν εισφορά με κατάθεση μέσω της Τράπεζας Κύπρου (Αρ. Λογαριασμού 0343-11-037058) ή ηλεκτρονικά στην JCC PAYMENTS SYSTEMS.

Τον Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική στηρίζουν:

Θεσμικοί Χορηγοί: Υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΠ Κύπρου.

Μέγας Χορηγός: Όμιλος MSJ με τα brands Frezyderm Diamond, Jointace, Nutricia, Milupa και Hipp

Χορηγοί: Alpha Mega, XM.com και Pfizer

Υποστηρικτές: PWC Κύπρου, Οργανισμός Salamis, Medochemie, Εύρηκα Newborn, Invel Real Estate, Psaltis, Phil Andreou, Delorbis, Frisolac,  Hadjipanayis, George Petrou Ltd, Systane, Pantheon, Parklane Resort & Spa, So Easy Stores και Δήμος Λευκωσίας.

Χορηγοί επικοινωνίας: Love FM, «Καθημερινή», Alpha Κύπρου και ΡΙΚ

Διαδικτυακός χορηγός: MC Media.

Με τη στήριξη του Blackbook Agency

Διοργανωτής: Inspired Family Fun

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 99300256

Facebook:

https://www.facebook.com/preventativepaediatricssociety

και

https://www.facebook.com/inspiredfamilyfun/
Instagram:

https://www.instagram.com/preventativepaediatricssociety/

και

https://www.instagram.com/inspiredfamilyfun/