Η υπέροχη εμφάνιση του πιανίστα Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο!

Δείτε φωτογραφίες!

Ο σπουδαίος πιανίστας Ludovico Einaudi επισκέπτεται για τρίτη φορά την Αθήνα μετά από μία παγκόσμια περιοδεία (που θα συνεχίσει και θα ολοκληρωθεί στον Καναδά και την Νότια Αμερική).

Με τις δύο -sold out- συναυλίες του στο Ηρώδειο γοήτευσε, ενθουσίασε, συγκίνησε ένα θερμότατο ακροατήριο που του ανταπέδωσε τις ευχαριστίες του με εκδηλώσεις μεγάλου ενθουσιασμού. Με την συνοδεία μίας εξαιρετικής ορχήστρας εγχόρδων, κρουστών, κιθάρας, μπάσου και ηλεκτρονικών στοιχείων, που η μακροχρόνια σχέση τους με τον Ludovico την κάνει να μοιάζει με μία παρέα πολύ καλών φίλων, δημιούργησε μία τολμηρή και συνάμα εύθραυστη και συναισθηματική 2ωρη διαδρομή. Μία μουσική πανδαισία που αναμίγνυε στοιχεία ρομαντισμού, μπαρόκ, Ιταλικής folk και μινιμαλισμού, σε μία εντυπωσιακή παλέτα ηχοχρωμάτων.

Με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης παρουσίασε για πρώτη φορά μία αλησμόνητη παράσταση με strobe lights, μονόχρωμους φωτισμούς και εντυπωσιακά projections στα ερείπια του αρχαίου Ωδείου. Αξίζει να σημειωθεί το νεαρότατο ηλικιακά κοινό, η απόλυτη ησυχία που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των κομματιών, τα ξεσπάσματα ένθερμων χειροκροτημάτων και ζητωκραυγών ανάμεσα στα κομμάτια καθώς και το ιδιαίτερα παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της συναυλίας όπου όρθιοι οι θεατές αποθέωναν τον Einaudi και την ορχήστρα του.

Με αυτή την μοναδική αίσθηση μελωδίας και ρυθμού που τον διακρίνει, ο Ludovico Einaudi, αφηγήθηκε συγκινητικές μουσικές ιστορίες δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Το ιδιαίτερα ένθερμο κοινό τον αποχαιρέτησε με ενθουσιώδη χειροκροτήματα, μετά από μία σχεδόν δίωρη εμφάνιση γεμάτη έντονα συναισθήματα.

Ο Ludovico για μία ακόμα φορά αποχαιρέτησε στη γλώσσα μας ευχόμενος καλή αντάμωση μια και η Αθήνα ανήκει πια στις πόλεις της καρδιάς του, ενώ το αρχαίο θέατρο του Ηρώδου του Αττικού είναι το ωραιότερο θέατρο του κόσμου