Η βραβευμένη σύγχρονη όπερα του Philip Glass, Akhnaten (Ακενάτον) στο Θέατρο Ριάλτο το Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Μετά τη Μαντάμ Μπάτερφλάι, ο Νοέμβριος επιφυλάσσει ακόμη μια σπουδαία παραγωγή για τους φίλους της όπερας. Η παραγωγή του Ακενάτον σχεδιάστηκε αρχικά από την LA Opera, την Improbable και την English National Opera, εκεί όπου κέρδισε το βραβείο Olivier για την καλύτερη New Opera Production, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Phelim McDermott, γνωστός από τις παραγωγές του Philip Glass, επιστρέφει στη Μet με την σύγχρονη όπερα Ακενάτον. Μια ιδιαίτερη νότα στην παράσταση δίνει η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με την μουσική παρτιτούρα.

Ο Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του Φαραώ που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί μια νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη. Στο ντεμπούτο της στη Met, η J’Nai Bridges ερμηνεύει τη Νεφερτίτη, τη γυναίκα του Ακενάτον και η Dísella Lárusdóttir τη βασίλισσα Τάϊ, τη μητέρα του Φαραώ.

 

Την ορχήστρα διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη ΜΕΤ Karen Kamensek.

Σκηνοθεσία: Phelim McDermott

Σκηνικά: Tom Pye, Κοστούμια: Kevin Pollard

Φωτισμοί: Bruno Poet, Χορογραφίες: Sean Gandini

Διανομή: Dísella Lárusdóttir (βασίλισσα Τάϊ), J’Nai Bridges (Νεφερτίτη), Anthony Roth Costanzo (Aκενάτον), Aaron Blake (αρχιερέας του Άμμωνα), Will Liverman (Χόρενχαμπ), Richard Bernstein (Άϊε), Zachary James (Αμενχοτέπ)

Σε ζωντανή μετάδοση από την Metropolitan Opera, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Διάρκεια: 201’

Χορηγός Επικοινωνίας: Πολίτης, Με την υποστήριξη του ANT1

Θέατρο Ριάλτο,  Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:55

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 18 / 14, E-ticket: www.rialto.com.cy