Η Sony Music ανακοινώνει οτι απέκτησε όλο το μουσικό κατάλογο του Bruce SpringsteenΗ Sony Music ανακοινώνει οτι απέκτησε όλο το μουσικό κατάλογο του Bruce Springsteen αλλά και τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος, μέσω διαφορετικών συμφωνιών.

Οι δύο συμφωνίες καλύπτουν όλη τη δισκογραφία του καθώς επίσης και τα εκδοτικά δικαιώματα όλων των τραγουδιών του, συμπεριλαμβανομένων των “Born To Run”, “Born In The USA”, “Dancing In The Dark”, “Glory Days”, “The River”, “Hungry Heart”, “Brilliant Disguise” και “I’m On Fire”, μεταξύ πολλών άλλων. Η Sony Music Publishing συνεργάστηκε με την Eldridge για την αγορά του εκδοτικού καταλόγου.

Η δισκογραφική καριέρα του Springsteen με την Columbia Records εκτείνεται σχεδόν στα 50 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ξεκινώντας με την υπογραφή του, το 1972 και το debut album του, το “Greetings from Asbury Park, NJ”, το 1973. Πέρυσι κυκλοφόρησε το “Letter To You”, το 20ο studio album του, στην Columbia.

Ο Springsteen είπε “Είμαι ένας καλλιτέχνης που πραγματικά μπορώ να πώ, ότι όταν υπέγραψα στην Columbia Records το 1972, ήρθα στο σωστό μέρος. Τα τελευταία 50 χρόνια, οι άνδρες και οι γυναίκες της Sony Music με αντιμετώπισαν με μεγάλο σεβασμό ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος. Είμαι ενθουσιασμένος που η κληρονομιά μου θα συνεχίσει να είναι στα χέρια της εταιρείας και σε ανθρώπους που ξέρω και εμπιστεύομαι”.

Μέλος του Rock and Roll Hall of Fame και του Songwriters Hall of Fame, ο Bruce Springsteen έχει κερδίσει 20 Grammys, ένα Oscar και ένα Tony, έχει ανακηρυχθεί ως MusiCares Person of the Year, έχει τιμηθεί απο το Kennedy Center και έχει βραβευτεί με το Presidential Medal of Freedom. Είναι ο συγγραφέας του “Born to Run” (Simon & Schuster), το οποίο γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, όταν κυκλοφόρησε το 2016 και επίσης ο δημιουργός του “Springsteen on Broadway”, το οποίο έκανε ντεμπούτο το 2017 με μια σειρά απο 236 ιστορικά shows στο Walter Kerr Theatre του Jujamcyn. Το πιο πρόσφατο album του Springsteen, το “Letter To You” του 2020, σηματοδότησε την πρώτη του ζωντανή ηχογράφηση με την E Street Band εδώ και δεκαετίες και καρφώθηκε κατευθείαν στο #1 σε 11 χώρες. Η πιο πρόσφατη περιοδεία του με την E Street Band το 2016 ονομάστηκε ως η κορυφαία παγκόσμια περιοδεία εκείνης της χρονιάς τόσο απο το Billboard όσο και απο το Pollstar. Το 2021 ο Springsteen συνεργάστηκε με τον πρόεδρο Barack Obama στο βιβλίο και στο podcast ‘Renegades: Born in the USA’, άνοιξε ξανά τα θέατρα της Νέας Υόρκης με τη νέα έκδοση του ‘Springsteen on Broadway’ και έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το film “The Legendary 1979 No Nukes Concerts”, το οποίο έγινε διανομή απο την Premium Content Division της Sony Music Entertainment.