«Οι Sandy Brour» – Ο πρώτος δίσκος των… Sandy Brour!


Οι “Sandy Brour” είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 με πολλή αγάπη και κόπο.

Η Χαριτίνη Κυριάκου μόλις τελειώνει το προσωπικό της album “μαιτρέσα μου”, συναντά το Μέμνων Αρέστη στο μαγαζί όπου εργάζεται και αμέσως αρχίζουν να μιλούν για κιθάρες και gypsy jazz… αλλάζουν τηλέφωνα και στην πρώτη συνάντησή τους η χημεία των κιθάρων και των ψυχών ενώνονται μαγικά χωρίς πολλά-πολλά.

Sandy Brour Facebook Page

Η Ευθυμία΄Αλφα έχει ήδη τραγουδήσει το ομώνυμο τραγούδι του album της Χαριτίνης, υπήρξαν και στο παρελθόν στα ίδια συγκροτήματα και η Χαριτίνη Κυριάκου διαλέγει την Ευθυμία ως μούσα της. Zωγραφίζει πορταίτα της, γράφει τραγούδια και έπειτα απο μιά πολύχρονη φιλία καταλήγουν να βρέθουν ξανά στο ίδιο σχήμα την κατάληλη στιγμή, μαζί με τον Μέμνων και να δημιουργήσουν τους “Sandy Brour”, ενα λογοπαίγνιο του brandy sour, του ποτού που η οικογένεια Άλφα προσφέρει απλόχερα στα πάρτυ εξω απο το σπίτι τους, στο κάμπινγκ εν ωρα δύσης ηλίου, σε παζαράκια, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.
Η βαθιά αγάπη για την μουσική, η φιλία, και η όλη ενέργεια που δημιουργείται είναι ανεξάντλητη!
Συναντώνται και δουλεύουν πάνω σε ελληνικά παλιά αγαπημένα ρετρό τραγούδια μα και ξένες διασκευές όπως επίσης και τραγούδια της Xαριτίνης.

Ένα βραδυ στο δρόμο συναντούν το ευφυέστατο βιολί του Κώστα Λώλου. Συχνά πετυγχαίνουν και τον σπουδαίο Σύμη Σιουκούρογλου με το κλαρίνο του!

Το καλοκαίρι του 2013, ένα βράδυ, ο Σάββας Θωμά πιάνεται στα χέρια της Χαριτίνης που δεν τον αφήνει να κινηθεί αν δεν της δώσει το τηλέφωνο του!

Τα κρουστά του, αλλά και η φωνή και το χιούμορ του έδεσαν αμέσως με το ύφος των Sandy.

Η Βερόνικα Αλωνεύτου ξεφεύγει από τις παραδοσιακές της ηχομορφές και δένει μαζί τους μια και καλή την ίδια χρονιά… κάπου εκεί οι τρεις έγιναν τέσσερις, πέντε, έξι και πάει λέγοντας…


Λίγα λόγια για τον δίσκο «Οι Sandy Brour»:

«Oι Sandy Brour»
Τί είναι: Ο πρώτος δίσκος των Sandy που θα περιλαμβάνει επτά τραγούδια, δύο covers και 5 πρωτότυπα τραγούδια με μουσική και στίχους της Χαριτίνης Κυριάκου και ενορχήστρωση από όλη την ομάδα. Αν έτυχε να τους δεις σε μια από τις ζωντανές τους εμφανίσεις, τότε πιθανόν να άκουσες και τα επτά τραγούδια. Όμως, όπως το είπε και ο Μάρκος από το AVPlayroom στο οποίο έγινε η ηχογράφηση, πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό δίσκο ψυχεδελικής Μπόσσα Νόβα. Δηλαδή, ο καθαρός ήχος των λάιβ ενισχύεται με περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία. Θα κυκλοφορήσει σε cd και σε περιορισμένο αριθμό σε βινύλιο!.Η καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου είναι του Ορέστη Κάλβαρη.

Ποιοί είναι: Η Χαριτίνη Κυριάκου και ο Μέμνων Αρέστης στην κιθάρα, η Βερόνικα Αλωνεύτου στο σαντούρι, ο Σάββας Θωμά στα κρουστά, ο Σύμης Σουκιούρογλου στο κλαρίνο, o Κώστας Λώλος στο βιολί και η Ευθυμία Άλφα στη φωνή. Γκεστ σταρ η Έυα Σταύρου στο φλάουτο.

Πότε: Μέχρι τα Χριστούγεννα, ελπίζουμε.

Πού: Σίγουρα σε κάποια σημεία στη Λευκωσία και σε ζωντανές εμφανίσεις τους.

sandy_brour_diskos650