Οι Queen το συγκρότημα με τις περισσότερες πωλήσεις στη Βρετανία – Αφήνουν πίσω ABBA και BEATLES

Ένα άλμπουμ του 1981 βρίσκεται πρώτο μέχρι σήμερα στις πωλήσεις στη Βρετανία. 

Το άλμπουμ Greatest Hits των Queen είναι το άλμπουμ που έχει πουλήσει όσο κανένα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για να γιορτάσει τα 60 χρόνια των επίσημων άλμπουμ στα τσαρτ η ιστοσελίδα OfficialCharts.com, παρουσίασε τα 60 άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στη Βρετανία, κατατάσσοντας πρώτο στη λίστα το ροκ συγκρότημα των Queen.

queen_greatest_hits

Από την πρώτη του κυκλοφορία του άλμπουμ Greatest Hits, το 1981, είχε χαρακτηριστεί ως φαινόμενο και το 2014 κατατάχθηκε πρώτο στη λίστα πωλήσεων, φτάνοντας τα 6,1 εκατ. αντίτυπα.
«Εγώ πάντα πίστευα ότι η μπάντα τηρούσε τις υποσχέσεις της, αλλά αυτό είναι πέρα από κάθε προσδοκία», δήλωσε ο Μπράιαν Μέι κιθαρίστας των Queen στο OfficialCharts.com.

Τη δεύτερη θέση της λίστας έχει καταλάβει το άλμπουμ των ABBA «Gold: Greatest Hits», που κυκλοφόρησε το 1992 με 5,2 εκατ. αντίτυπα.
Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι BEATLES με το άλμπουμ «Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

Η λίστα περιλαμβάνει και καλλιτέχνες της νέας γενιάς με τον άλμπουμ του Εντ Σίραν «Χ», να βρίσκεται στην 49η θέση, ενώ το «25» της Αντέλ είναι μεταξύ των 30 κορυφαίων άλμπουμ, επτά μήνες μετά την κυκλοφορία του και το άλμπουμ της με τίτλο «21», που κυκλοφόρησε το 2011 βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Πηγή: iefimerida.gr