Η πιστοποίηση Great Place to Work® εκφράζει απόλυτα την ΟΠΑΠ Κύπρου!


Η λειτουργία της ΟΠΑΠ Κύπρου βασίζεται διαχρονικά σε μια αυθεντική εταιρική κουλτούρα η οποία αξιολογεί τον άνθρωπο, ως τον βασικό άξονα δράσης της. Στη βάση αυτής της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας η Εταιρία στέριωσε και τη σχέση της με την κυπριακή κοινωνία, η οποία με τη σειρά της αναδεικνύει και νιώθει την ΟΠΑΠ Κύπρου ως τον πιο συνεπή φίλο και σύμμαχό της. 

Αυτή η αμφίδρομη σχέση σεβασμού αποτελεί κεφάλαιο για την ΟΠΑΠ Κύπρου, η επένδυση του οποίου αρχίζει πρώτιστα με τους ίδιους τους ανθρώπους της. Η αξιοπιστία της Εταιρίας, ο σεβασμός προς τους εργαζομένους, το αίσθημα αξιοκρατίας, η υπερηφάνεια που νιώθουν οι συνεργάτες και η συναδελφικότητα η οποία αναπτύσσεται στον χώρο εργασίας, ενισχύουν δημιουργικά τόσο την εργασιακή τους σχέση, όσο και τη σχέση της Εταιρίας με τον χώρο δράσης της, δηλαδή την κυπριακή κοινωνία.

Την αυθεντικότητα της εταιρικής κουλτούρας της ΟΠΑΠ Κύπρου επιβεβαιώνει και επίσημα η επιτυχής πιστοποίηση της Εταιρίας, όπως την έχει ανακοινώσει το Great Place to Work®. Πρόκειται ασφαλώς για πολύ μεγάλη διάκριση αφού το Great Place to Work® είναι μια έγκυρη διεθνής εταιρεία έρευνας και αξιολόγησης που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ότι αφορά το εργασιακό περιβάλλον, προσφέροντας επιπλέον, πιστοποίηση και διάκριση στις καλύτερες εταιρείες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει για τους εργαζόμενους τους εργασιακή κουλτούρα υψηλής εμπιστοσύνης και απόδοσης.

Ο Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Κυριάκος Ιακωβίδης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Χαιρόμαστε διότι η διεξαγωγή της έρευνας προσωπικού Trust Index© έχει επιβεβαιώσει ότι, το εργασιακό περιβάλλον της ΟΠΑΠ Κύπρου είναι ανάλογο με αυτό που έχει αναπτυχθεί και εδραιωθεί στην Ελλάδα. Θεωρούμε επιπλέον ότι η πιστοποίηση Great Place to Work® ενισχύει περαιτέρω την θετική εταιρική εικόνα της ΟΠΑΠ Κύπρου που έχει αναπτύξει μέσα από την πλούσια συνεισφορά του στην κοινωνία.»

Σημειώνουμε ότι η OΠΑΠ Α.Ε. έχει ήδη μια ιστορία πετυχημένων διακρίσεων στην Ελλάδα αφού έχει καταταχθεί στις λίστες Hellas’Best Workplaces για 3 συνεχόμενες χρονιές ( 2018, 2019, 2020). Πορεία επιτυχίας που διακρίνει και την ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της οποίας, Δημήτρης Αλετράρης δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη σχετική αξιολόγηση και πιστοποίηση.

«Καμιά επιχείρηση και καμιά εταιρία δεν μπορεί να δημιουργήσει μια αξιόπιστη εταιρική κουλτούρα χωρίς ανθρώπους που είτε συμμερίζονται τις αξίες της, είτε έχουν τη θέληση να υιοθετήσουν τις αξίες αυτές» αναφέρει στη δήλωσή του ο κύριος Αλετράρης, τονίζοντας ότι «ως ΟΠΑΠ Κύπρου γνοιαζόμαστε, σεβόμαστε και στηρίζουμε πολύμορφα το ανθρώπινο δυναμικό μας. Για αυτό και επενδύουμε ανάλογα ώστε οι άνθρωποί μας να είναι υπερήφανοι για την εταιρεία και το περιβάλλον εργασίας τους». Καταλήγοντας, ο κύριος Αλετράρης συνδέει το εργασιακό περιβάλλον της ΟΠΑΠ Κύπρου με τη διαχρονική, συνεπή στήριξη της Εταιρίας στην κυπριακή κοινωνία, επικαλούμενος τη γνωστή φράση: «Όλα αρχίζουν από το σπίτι! Κι εμείς φροντίζουμε να αρχίζουμε σωστά, από το σπίτι μας!»