Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΣΤΙΑ


Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης τέλεσε το βράδυ της Τετάρτης (9 Ιανουαρίου 2019) τα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας εκδηλώσεων της Δημοσιογραφικής Εστίας. Η αίθουσα, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για σημαντικές εκδηλώσεις για την πολιτιστική, πνευματική, πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, ανακαινίστηκε με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου.

«Είναι μια πράξη η οποία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που η Δημοσιογραφική Εστία προσφέρει, όχι μόνο στους δημοσιογράφους αλλά στο σύνολο της κυπριακής κοινωνίας» είπε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, τονίζοντας τον πολυσήμαντο ρόλο της Ένωσης Συντακτών από της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κύριος Αλετράρης πρόταξε επίσης τον ιδιαίτερο ρόλο που ο κυπριακός Τύπος διαδραμάτισε το 1969 ώστε το ΠΡΟ-ΠΟ και ο ΟΠΑΠ τότε, να αγκαλιαστούν με αγάπη από την κοινωνία μας, επισημαίνοντας και εκτιμώντας από την πρώτη στιγμή, τον καθοριστικό ρόλο που θα είχε στην ανάπτυξη του τόπου η λειτουργία του ΟΠΑΠ στην Κύπρο.

«Πενήντα χρόνια από τότε» επισήμανε ο κύριος Αλετράρης, «ο κυπριακός Τύπος μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για  εκείνες τις εκτιμήσεις του όπως βέβαια και η εταιρία ΟΠΑΠ Κύπρου αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένη γιατί στέκεται με συνέπεια και ειλικρίνεια κοντά στην κυπριακή κοινωνία. Είναι μια αμφίδρομη σχέση αγάπης και σεβασμού που σφυρηλατήθηκε μέσα σε αυτά τα πενήντα χρόνια, και με την καθοριστική συνδρομή των δημοσιογράφων, μελών της Ένωσης Συντακτών Κύπρου».

Καταλήγοντας ο κύριος Αλετράρης, διαβεβαίωσε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα εξακολουθήσει να στηρίζει κάθε αγώνα της κοινωνίας του τόπου αλλά και κάθε αγώνα της Ένωσης Συντακτών και των δημοσιογράφων  προς όφελος της ενημέρωσης και βέβαια, καλύτερων συνθηκών διεκπεραίωσης του σημαντικού τους ρόλου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος, μετέφερε τις ευχαριστίες του δημοσιογραφικού κόσμου για τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, τόσο για την αναβάθμιση της Δημοσιογραφικής Εστίας όσο και για τη συνολική αρωγή της στην κυπριακή κοινωνία. Ο κύριος Φράγκος διαβεβαίωσε ότι η Δημοσιογραφική Εστία, με την ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων θα εξακολουθήσει να αποτελεί χώρο δημιουργίας με τις ποιοτικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί.

Τελώντας τα εγκαίνια ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναφέρθηκε  στον πολυσήμαντο ρόλο της Δημοσιογραφικής Εστίας και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου αλλά και στη συνεπή στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου σε όλα τα επίπεδα της ζωής του τόπου.