Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ


Νέος σύχρονος Μαστογράφος και στο Ιατρικό Κέντρο Μακένζυ!

Τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας η ΟΠΑΠ Κύπρου συνέβαλε στην αναβάθμιση του Ιατρικού Κέντρου Μακένζυ στη Λάρνακα με την προσφορά ενός σύγχρονου ψηφιακού Μαστογράφου στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού. Είναι ο πέμπτος Μαστογράφος με τον οποίο η ΟΠΑΠ Κύπρου ενισχύει το Πληθυσμιακό Πρόγραμμα Ελέγχου Ανίχνευσης Καρκίνου του Μαστού του Υπουργείου Υγείας, στη βάση και της δέσμευσης που είχε αναλάβει το 2022.

«Η πολύτιμη προσφορά της ΟΠΑΠ στηρίζει με σημαντικές δράσεις και αφοσίωση το Υπουργείο Υγείας στη διαρκή προσπάθειά του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στον πληθυσμό» είπε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι νέος ψηφιακός μαστογράφος υπόσχεται όχι μόνον εξαιρετική ακρίβεια, αλλά και αναλυτική απεικόνιση με ελάχιστη δόση ακτινοβολίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο κύριος Υπουργός είπε επίσης ότι η αναβάθμιση του ανιχνευτικού προγράμματος για τον καρκίνο του μαστού και η εισαγωγή ανιχνευτικών προγραμμάτων για άλλες μορφές καρκίνου, στο πλαίσιο και των Ευρωπαϊκών κατευθυντήρων οδηγιών για τον καρκίνο, αποτελούν προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας. Καταλήγοντας ο κύριος Δαμιανός, ο οποίος συνοδευόταν από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη νέα προσφορά της, σημειώνοντας ότι  «αυτή ενισχύει τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών μας και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας. Εκτιμούμε τη συνεισφορά σας και επιθυμούμε να συνεχίσουμε αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της υγείας και της ευημερίας της κοινότητάς μας».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου, Ισίδωρος Μακρίδης, σημείωσε ότι «με την σημερινή μας ενέργεια υλοποιούμε τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει στις 8 Μαρτίου 2022 για να αναβαθμίσουμε τα πέντε Μαστογραφικά Κέντρα του τόπου μας, με την προσφορά ψηφιακών μαστογράφων οι οποίοι λειτουργούν στη βάση της πιο πρόσφατης τεχνολογίας. Ενισχύοντας τους σχετικούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας μπορούμε όλοι να νιώθουμε απέραντη ικανοποίηση γιατί πλέον καλύπτονται οι ανάγκες όλων των επαρχιών και του συνόλου του γυναικείου πληθυσμού στον τόπο μας».

Ο κύριος Μακρίδης διαβεβαίωσε τον Υπουργό Υγείας ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους σχετικούς σχεδιασμούς της Πολιτείας, γιατί αυτό επιβάλλει η ανάγκη να προστατευθεί το αγαθό της υγείας για τον κάθε συνάνθρωπο μας, αλλά και γιατί αυτό υπαγορεύει η σταθερή ανθρωποκεντρική φιλοσοφία δράσης της ΟΠΑΠ Κύπρου. Καταλήγοντας ο κύριος Μακρίδης εξέφρασε το σεβασμό του στις γυναίκες που μάχονται για να κερδίσουν την υγεία και την ίδια τη ζωή, καλώντας όλες να αξιοποιήσουν ευνοϊκά τα Μαστογραφικά Κέντρα, αναζητώντας την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου.

Εκτός από το Μαστογραφικό Κέντρο στο Μακένζυ  λειτουργούν επίσης τα Κέντρα Αγλαντζιάς, Λινόπετρας,  Αμμοχώστου και Πάφου τα οποία στηρίζουν το Πληθυσμιακό Πρόγραμμα Ελέγχου Ανίχνευσης Καρκίνου του Μαστού του Υπουργείου Υγείας, συντονίστρια του οποίου είναι η κυρία Δώρα Χαραλάμπους. Θυμίζουμε επίσης ότι η πρώτη καθοριστική παρέμβαση στον τομέα της διάγνωσης του καρκίνου του Μαστού έγινε το 2012, με την προσφορά από την ΟΠΑΠ Κύπρου οκτώ μαστογράφων!