Η νέα κυκλοφορία του κύπριου συνθέτη και μουσικού παραγωγού Μάριου Χριστοφόρου με μια συνεργασία από Κύπρο και Αμερική


Σήμερα κυκλοφορεί η διασκευή του κομματιού Arabesque από τον κύπριο συνθέτη και μουσικό παραγωγό Christopher Breeze μαζί με τον Αμερικανό  Dj και μουσικό παραγωγό Paul De Leon.

Το αρχικό κομμάτι είναι δημιουργία από τους επίσης Κύπριους Van DL and Redrose οι οποίοι την περασμένη βδομάδα είχαν καταφέρει να σκαρφαλώσουν στο Νο.1 σε γνωστό online κατάστημα πώλησης μουσικής.

Το Arabesque κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου του 2016 από την Duxsen Records και επανακυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2016 με την ονομασία Arabesque Remixes EP. Το album περιλαμβάνει το original κομμάτι καθώς και 8 διασκευές από διάφορα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής όπως ο STEVE BRIAN, CHRISTOPHER BREEZE, PAUL HAWE, L3FKIOS, DERIN, BEAU DI ANGELO, MOREAWAY, PERFECT MADNESS, ο καθ’ ένας διασκευάζοντας το στην κατηγορία όπου εκπροσωπεί.

Εστιάζοντας στο συγκεκριμένο EP album -λέγετε το album που δεν ξεπερνά τα 9 τραγούδια-  συμπεριλαμβάνονται διασκευές διάφορων μουσικών παραγωγών από την Κύπρο όπως ο συνθέτης – μουσικός παραγωγός Μάριος Χριστοφόρου (Christopher Breeze), ο οποίος το μετάτρεψε σε soundtrack όπως αυτός γνωρίζει, με μια σειρά παραδοσιακών οργάνων που σε μεταφέρει στην καρδιά της ανατολής.

Άλλοι κύπριοι παραγωγοί, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο εν λόγω άλμπουμ είναι o Λεύκιος Δημητρίου (L3FKIOS) με progressive house διασκευή η οποία διαφέρει από το άλλο του στυλ, με το ψευδώνυμο Van DL καθώς και η ομάδα των Άγγελου Νεοφύτου και Κωνσταντίνου Μεττής (PERFECT MADNESS) με epic trance διασκευή.

H Daxsen Records είχε κυκλοφορήσει πρόσφατα τη συλλογή «Forever Legends (Deluxe)» με γνωστούς Djs και μουσικούς παραγωγούς όπως, Armin van Buuren, Dimitri Vegas, Like Mike, Felix, Dash Berlin, Bright Lights

Ακούσαμε και σας προτείνουμε τις διασκευές των συμπατριωτών μας και σας τις παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Ακούστε το Original Mix του κομματιού από τους Van DL and Redrose.

[ot-video][/ot-video]

Ακούστε την διασκευή του εν λόγω dance κομματιού από Paul De Leon vs Christopher Breeze. Ένα πάντρεμα παραδοσιακών οργάνων όπως citar, σαντούρι κτλ. μαζί με τα στοιχεία της progressive trance μουσικής να ενώνονται και να σε ξεσηκώνουν στο ρυθμό του.

[ot-video][/ot-video]

Ακούστε την διασκευή του Christopher Breeze Cut σε ένα πλήρες παραδοσιακό ανατολίτικο ρυθμό, που άνετα θα έκανε για μουσική επένδυση σε ταινία κινηματογράφου

[ot-video][/ot-video]

Ακούστε την διασκευή από τους Perfect Madness σε ένα πολύ διαφορετικό ύφος, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανένα, θέλοντας και μη σε φλερτάρει να το χορέψεις

[ot-video][/ot-video]

Tέλος η διασκευή από τον ίδιο το δημιουργό του «L3fkios», σε ένα άλλο μαγικό ύφος που επίσης δεν θα μπορούσε κάποιος να αντισταθεί στο ρυθμό του… πανδαισία ηλεκτρονικών ήχων μαζί με την ανατολίτικη μελωδία σε ταξιδεύουν και σε προσγειώνουν ταυτόχρονα.

[ot-video]  [/ot-video]

Πηγή: music.net.cy