Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ (Midway)

”Το θάρρος μερικών ανδρών θα αλλάξει τη ροή της ιστορίας”

Με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία της ταινίας «Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ», έχουμε 8 μοναδικές αφίσες με τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Η σκηνοθεσία ανήκει στον ειδικό των ταινιών δράσης Ρόλαντ Έμεριχ (Ημέρα Ανεξαρτησίας, Μετά την Επόμενη Μέρα), ο οποίος καταφέρνει να κάνει μια επικών διαστάσεων πολεμική ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και σε υπαρκτά πρόσωπα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια κινηματογραφική εμπειρία που πρέπει να βιώσεις στην αίθουσα. 

Για τη δημιουργία της ταινίας, έχει πραγματοποιηθεί εκτενής έρευνα σε ιστορικά αρχεία για να είναι η ταινία ακριβής και σωστά τοποθετημένη. Η αφήγησή της πραγματοποιείται μέσα από τρεις οπτικές γωνίες: από την πλευρά των Ιαπώνων, από την πλευρά των αμερικανικών Υπηρεσιών Πληροφόρησης και από την πλευρά των πιλότων που πολέμησαν στο USS Enterprise. Η ταινία αναφέρεται σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα. Οι ήρωες αυτής της ναυμαχίας κατάφεραν να κατατροπώσουν τον εχθρό ενάντια στα προγνωστικά χάρη στο θάρρος και την τόλμη τους. 

Οι αφίσες έχουν τη ρετρό αισθητική της δεκαετίας του ’40. Πρόκειται για ένα μοναδικό cast, το οποίο απαρτίζουν οι Εντ Σκράιν (Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης) ως Ντικ Μπεστ, Πάτρικ Γουίλσον (Watchmen) ως Έντουιν Λέιτον, Λουκ Έβανς (Άννα) ως Γουέιντ ΜακΚλάσκι, Άαρον Έκχαρτ (Ο Σκοτεινός Ιππότης) ως Τζίμι Ντουλίτλ, Νικ Τζόνας (Jumanji: Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα) ως Μπρούνο Γκάιντο, Μάντι Μουρ (Σκοτεινές Δυνάμεις) ως Ανν Μπεστ, Ντένις Κουέιντ (Μετά την Επόμενη Μέρα) ως Γουίλιαμ ’Μπουλ’ Χάλσεϊ και Γούντι Χάρελσον (Οι Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι) ως Τσέστερ Νίμιτς. 

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.