Η Louis Hotels παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής «Ταξίδι»11 – 19 Ιουνίου ο Παναγιώτης Πασάντας εκθέτει στο Louis Nausicaa Beach τα έργα του 

Συμμετέχοντας ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και στηρίζοντας διαχρονικά τους Κύπριους δημιουργούς, η Louis Hotels παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής του Παναγιώτη Πασάντα με τίτλο «Ταξίδι». Η έκθεση θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Louis Nausicaa Beach Hotel στον Πρωταρά από τις 11 έως τις 19 Ιουνίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιουνίου και ώρα 18:00, παρουσία του καλλιτέχνη.

Σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό με φόντο τη χρυσαφένια αμμουδιά του κόλπου του Fig Tree, τα έργα του Παναγιώτη Πασάντα θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες της έκθεσης σε μαγευτικούς προορισμούς με κυρίαρχο στοιχείο τη θάλασσα! Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης παρουσιάζει τη δική του ριζοσπαστική αντίληψη για τη λειτουργία και παρουσία της γλυπτικής φόρμας και σύνθεσης και χρησιμοποιεί ως υλικό του τον υπόλευκο πηλό της ιδιαίτερης του πατρίδας.

Ο Παναγιώτης Πασάντας σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Θεόδωρο Παπαγιάννη. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σημαντικές διακρίσεις. Μερικές απ’ αυτές είναι: Έπαινος στον διαγωνισμό της Τράπεζας Κύπρου με θέμα την Νέα Χιλιετία 1998 – Αθήνα, Φεστιβάλ Μαριονέτας με θέμα «Η μάσκα» 1998 – Sar le Vivel Γαλλία, Έπαινος στον διαγωνισμό γλυπτικής διαμόρφωσης των υπογείων διαβάσεων 1999 – Αθηνά, Συμπόσιο γλυπτικής σε πέτρα μεταξύ Ελλήνων γλυπτών 1999 – Λεμεσός Κύπρος, Συμπόσιο γλυπτικής σε πέτρα μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών γλυπτών 2000 – Grancona Ιταλία. Έχει συμμετάσχει στην έκθεση Art Αθήνα 05, ενώ έργα του βρίσκονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη στη φιλοξενία της έκθεσης «Ταξίδι», η Chief Commercial Οfficer της Louis Hotels, κ. Πόπη Τάντα ανέφερε: «Η ενέργεια εντάσσεται σε μια συντονισμένη σειρά πολιτιστικών δράσεων της Louis Hotels. Σαν Οργανισμός που διαχρονικά δρούμε και λαμβάνουμε τόσα από την κοινωνία, θεωρούμε ευθύνη μας να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον πολιτισμό και τα εικαστικά δρώμενα που τόσο επηρεάστηκαν από την πανδημία. Προβάλλοντας τα έργα Κυπρίων καλλιτεχνών, προβάλλουμε παράλληλα τον πολιτισμό μας στους επισκέπτες και στο κυπριακό κοινό. Καλούμε το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση και να δει από κοντά την εξαιρετική δουλειά του καλλιτέχνη». 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση ξενοδοχείου: Οδός Σιτταρκάς 19, 5296, Πρωταράς 

Τηλέφωνο ξενοδοχείου: 23831160

Τηλέφωνο εκθέτη: 99412000