Η LIDL Κύπρου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Στις  16 Οκτωβρίου, στην Κλειστή Αίθουσα «Τάσος Παπαδόπουλος» – Ελευθερία στη Λευκωσία, το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, η Lidl Κύπρου και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) ένωσαν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίηση μίας εκπαιδευτικής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, την ημέρα που ιδρύθηκε ο Food&Agriculture Organization των Ηνωμένων Εθνών το  1945, η ανθρωπότητα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής World FoodDay. Όπως όλες οι αντίστοιχες ημέρες εορτασμών, έτσι και η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής είναι μια αφορμή για περισυλλογή και δράση. Σκοπός της διαδραστικής  εκδήλωσης ήταν να προωθηθεί η σωστή διατροφή και ο αθλητισμός  μέσα από την ισότητα, τη δικαιοσύνη και τη διαφορετικότητα.

Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από 67 σχολεία της Λευκωσίας και άλλων πόλεων παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα επιδείξεων από μαθητές των Αθλητικών Σχολείων,  φιλικά παιχνίδια με Κύπριους θρύλους ποδοσφαιριστές και παράλληλα ενημερώθηκαν για τη σημασία και την αξία της σωστής διατροφής σε συνδυασμό με τον αθλητισμό και τη δικαιοσύνη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ένα πλήθος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όπως προβολές, θέαμα με ακροβάτες, πολλή μουσική, αλλά και την ευχάριστη έκπληξη που ήταν το photobooth όπου μπορούσαν να αποκτήσουν αναμνηστικές φωτογραφίες με αγαπημένους αθλητές.

Η Lidl Κύπρου, ως επίσημος χορηγός διατροφής του Κυπριακού Πρωταθλήματος CYTA και όλων των Πρωταθλημάτων Grassroots, πρόσφερε ανάμεσα σε άλλα υγιεινά σνακ και φρούτα στους μαθητές.