Η LEXUS για 3η συνεχόμενη χρονιά κατακτά την κορυφή στην αξιολόγηση What Car?


Η LEXUS για 3η συνεχόμενη χρονιά κατακτά την κορυφή στην αξιολόγηση What Car?

Για 3η συνεχή χρονιά η Lexus παραμένει στην κορυφή του βάθρου σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία. Αυτό προκύπτει από την αξιολόγηση που διεξήχθη σε έρευνα αξιοπιστίας που έλαβε χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την έγκυρη και αναγνωρισμένη πλατφόρμα αγοράς αυτοκινήτων What Car?

Όπως πολύ χαρακτηριστικά διατυπώθηκε από την πλατφόρμα What Car?, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, «Όλα τα μοντέλα ολόκληρης της σειράς Lexus χαρακτηρίζονται από την απόλυτη αξιοπιστία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 25.000 βρετανοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, έως πέντε ετών, συμμετείχαν στην έρευνα, δηλώνοντας κατά τη διαδικασία το κατά πόσον είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα με το όχημά τους. Στην περίπτωση θετικής απάντησης έπρεπε να συμπληρώσουν πληροφορίες που αφορούσαν το συνολικό χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για την επισκευή, καθώς και το ύψος του κόστους δαπάνης που απαιτήθηκε για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Η Lexus αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ως η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων, μεταξύ των 32 που παρουσιάστηκαν στην έρευνα, επιτυγχάνοντας συνολική βαθμολογία 98,4%. Σημειώνεται ότι ο πλησιέστερος «αντίπαλος» στην κατάκτηση της κορυφής αξιοπιστίας ήταν η αδελφή-εταιρεία της Lexus, η Toyota.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ο Steve Huntingford, εκδότης του What Car; ανέφερε: «Τα αποτελέσματα δηλώνουν ότι είτε επιλέξετε ένα μοντέλο υψηλής τιμής είτε κάποιο σε πιο προσιτή τιμή, θα μπορείτε να αναμένετε ότι θα διαθέτετε τα πιο υποδειγματικά επίπεδα αξιοπιστίας».

Όλα τα μοντέλα της Lexus που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα κατέγραψαν ποσοστό πέραν του 96%, ενώ τέσσερα από αυτά κατατάχθηκαν στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας τους. Το Lexus CT 200h αναδείχθηκε ως το πιο αξιόπιστο οικογενειακό αυτοκίνητο και το έκτο μοντέλο με τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά, με βαθμολογία 99,3%. Το Lexus UX 250h κατατάχθηκε 10ο στη γενική κατάταξη και 3ο στην κατηγορία των μικρών SUV με ποσοστό 99%, ενώ το Lexus IS ήταν το πιο αξιόπιστο στην κατηγορία του σε ποσοστό 98,3%.

Ολοκληρώνοντας την επισκόπηση της επιτυχούς αξιολόγησης η πρώτη γενιά NX χαρακτηρίστηκε ως «σχεδόν το απόλυτα ανθεκτικό μοντέλο».

www.lexus.com.cy