Η Λένα Ζευγαρά στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη με το δικό της μήνυμα


«Η πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη να κρατήσει ζωντανό το μπουζούκι με συγκίνησε ιδιαίτερα», δηλώνει η Λένα Ζευγαρά.

Η Λένα Ζευγαρά στηρίζει με το δικό της μήνυμα την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» του Γιώργου Μαζωνάκη για τη δύναμη του ήχου του μπουζουκιού.

Στο video – μήνημά της αναφέρει:

«Όταν φέρνω στο μυαλό μου το μπουζούκι, μού ’ρχονται λέξεις όπως “Έλληνες”, “Ξενιτιά”, “Πόνος”, “Χορός”, “Συρτάκιv, “Χασάπικο”, “Έρωτας” και εικόνες όπως αυτή μιας παρέας σε ένα μικρό ταβερνάκι, πλάι στο κύμα της θάλασσας να τραγουδούν ελληνικά λαϊκά τραγούδια.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι να ξεθωριάσει!

Πιστεύω πως ακόμα και η πιο καλομελετημένη, οργανωμένη και αρμονικά δεμένη ορχήστρα στον κόσμο θα ζήλευε ένα ταξίμι μπουζουκιού με μπόλικη ψυχή!

Η πρωτοβουλία αυτή του Γιώργου Μαζωνάκη να κρατήσει ζωντανό, υπαρκτό το μπουζούκι στα καθημερινά μας ακούσματα, με συγκίνησε ιδιαίτερα και θέλησα κι εγώ να βάλω το λιθαράκι μου και να παροτρύνω όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς να κάνετε το ίδιο.»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ευχαρίστησε τη Λένα Ζευγαρά με ανάρτηση στα social media του, αναφέροντας: «Όταν οι γενιές και οι φωνές ενώνονται, ακουγόμαστε πιο δυνατά. Λένα, σ’ ευχαριστώ!».

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκίνησε μία πρωτοβουλία με χαρακτήρα αποστολής ζωής, μια ανοιχτή πρόσκληση σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο σύμβολο και, μάλιστα, παγκόσμιο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.

Επίσης, ο Γιώργος Μαζωνάκης παρουσίασε πριν λίγες ημέρες το επίσημο music video για το ζεϊμπέκικο «Ώρες Μικρές» από το άλμπουμ του «Αγαπώ Σημαίνει», ένα τραγούδι σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια.

Στο «Ώρες Μικρές» αναδεικνύεται η δύναμη του ήχου του μπουζουκιού και, μάλιστα, το συγκεκριμένο τραγούδι υπήρξε η αφορμή για τη σπουδαία πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» του Γιώργου Μαζωνάκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ήδη ευαισθητοποιήσει κοινό και ειδικούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κινηματογραφικό music video καταγράφει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές και συνεχώς ανοδική πορεία στις πρώτες θέσεις στις τάσεις του YouTube.

Πηγή : hit-channel.com